Na přípravu těsta smísíme všechny suroviny na tuhé těsto, rozdělíme ho na polovinu a každou vyválíme na velikost plechu. Já jsem použila menší plech, pokud chcete koláček větší, suroviny je třeba znásobit. Vyválené těsto přeneseme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, natřeme nádivku z bílků.
Nádivku z bílků připravíme jednoduše, vyšleháme 3 bílky s krystalovým cukrem do husté pěny, jemně vmícháme strouhaný kokos a naneseme rovnoměrně na těsto. Přikryjeme druhým plátem a upečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. (180 st.)
Na ještě horký koláček natřeme polevu ze žloutků utřeného s moučkovým a vanilkovým cukrem. Po vychladnutí ozdobíme rozpuštěnou čokoládou. Kdo nechce příliš sladký koláček může množství cukru o něco snížit.