NejRecept.cz Dezerty Koláče Harlekýn řezy na plechu - nejlepší dezert pro odpolední kávu
Harlekýn řezy na plechu - nejlepší dezert pro odpolední kávu
Recept Harlekýn řezy na plechu - nejlepší dezert pro odpolední kávu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   17.6.2023

Harlekýn řezy na plechu - nejlepší dezert pro odpolední kávu

Harlekýn řezy jsou skvělé na oslavu, narozeniny, svátky nebo jen tak, když máte chuť na něco speciálního. Připomíná nám komickou postavu harlekýna se svým šachovnicovým vzorem a pestrobarevnými kostkami, což odráží mnohotvárnost a bohatství chutí tohoto dezertu. Harlekýn řez je skvělým doplňkem každé oslavy nebo setkání. Je to dezert, který může být podáván jako krásný a chutný závěr jakéhokoli jídla.

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
5 lžic
krystalový cukr
5 lžíc
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakao
400 ml
smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr
400 ml
smetana ke šlehání
2 lžíce
kakao
2 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut – sledujeme.
  2. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  3. Smetanu ke šlehání den předem necháme svařit. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejlépe na celou noc. Potom ji vyšleháme spolu s cukrem.
  4. Do druhé smetany přidáme kakao a cukr. Vyšleháme do tuha.
  5. Vyšlehanou bílou a hnědou šlehačku dáme do cukrářského sáčku a střídavě nastříkáme na upečené těsto. Použila jsem ozdobnou hvězdicovou špičku.
  6. Necháme ještě v chladničce ztuhnout a nakrájíme na trojúhelníky.

*TIP: Chcete-li koláč péct v jeden den, doporučuji použít buď rostlinnou šlehačku, která drží pevně i bez ztužovače nebo zvolit živočišnou šlehačku, do které přidáme podle návodu ztužovač.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář