NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Hrnkový recept na tradiční cukrářské jablečné řezy
Hrnkový recept na tradiční cukrářské jablečné řezy
Hrnkový recept na tradiční cukrářské jablečné řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   29.2.2024

Hrnkový recept na tradiční cukrářské jablečné řezy

Na povrchu křupavý, uvnitř bohatý na jablíčka a spodní těsto pořádně šťavnaté od náplně. Miluji jablečné koláče, které nejsou suché. Tento tradiční jablečný koláček má snad v oblibě každý. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
1 hrnek (250 ml)
moučkový cukr
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 a 1/2 hrnku
polohrubá mouka
špetka
sůl
1 ks
vejce

Náplň:

2 kg
jablko
4 lžíce
krystalový cukr
1/2 bal.
skořicový cukr

Na vrch:

dle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mixéru s hnětecím hákem a vypracujeme jednotnou kuličku těsta.
  2. Těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na požadovou velikost plechu. Použila jsem menší plech o rozměru 32x23 cm.
  3. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s cukrem dusíme doměkka na středním plameni. Necháme vychladnout.
  4. Připravíme si plech s pečícím papírem, na dno dáme těsto, které prsty rozmačkáme a natáhneme na celé dno.
  5. Naneseme jablka, která jsme přecedili přes jemnou utěrku (zbavili jsme se přebytečné šťávy - šťávu nevylévejte, vypijte ji :) je zdravá). Jablka pěkně uhladíme a položíme druhý plát těsta. Já ještě sypu skořicovým cukrem.
  6. Popícháme vidličkou a dáme péct na 180 stupňů cca 35 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář