NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Hrnkový recept na velikonoční kokosovou MARGOT buchtu
Hrnkový recept na velikonoční kokosovou MARGOT buchtu
Hrnkový recept na velikonoční kokosovou MARGOT buchtu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   9.3.2024

Hrnkový recept na velikonoční kokosovou MARGOT buchtu

Jednoduchá světlá a čokoládová buchta s kokosovým krémem na vrchu a nastrouhanou Margot tyčinkou. Opravdu dobrá, ideální na Velikonoce. Příprava je snadná, takže si na ní může pochutnat každý, kdo má rád sladké. Autor: Lacusin

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

2 hrnky
polohrubá mouka
1 hrnek
krupicový cukr
1 hrnek
mléko
1/2 hrnku
máslo
1 ks
prášek do pečiva
4 ks
vejce
1 lžíce
kakao

Krém:

300 ml
mléko
1 balíček
vanilkový pudinkový prášek
250 g
tvaroh
100 g
kokos
5 lžíc
moučkový cukr

Na dokončení:

1 ks
čokoláda Margot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce smícháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko, povolené máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Na plech vyložený papírem na pečení nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Upečeme při 170 °C (cca 15 min). Upečení zkusíme špejlí.%1%2
  3. Připravíme si krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a vaříme do zhoustnutí. Do vychladlého pudinku vmícháme tvaroh, kokos a cukr a natřeme na vychladlý piškot.%3%4%5%6
  4. Posypeme nastrouhanou čokoládou Margot a dáme vychladit.%7
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář