NejRecept.cz Dezerty Koláče Kefírový blesk s nejjemnějším těstem připravený za 20 minut s domácím jahodovým džemem.
Kefírový blesk s nejjemnějším těstem připravený za 20 minut s domácím jahodovým džemem.
Recept Kefírový blesk s nejjemnějším těstem připravený za 20 minut s domácím jahodovým džemem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   18.2.2024

Kefírový blesk s nejjemnějším těstem připravený za 20 minut s domácím jahodovým džemem.

Nevěřila jsem, že i tak husté těsto, jaké z těchto surovin vznikne, bude po upečení nesmírně vláčné a velmi chutné. Příště nebudu šetřit marmeládou a dovedu si představit i s kousky čokolády nebo dokonce s přidáním nutelly mezi marmeládu. Autor: Karambola

10 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
2 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
180 ml
kefír
100 g
rozpuštěné máslo
200 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
na posypání
moučkový cukr
na povrch
jahodový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem do pěny. Přidáme kefír, který jsme smíchali s rozpuštěným a vychladlým máslem. Na závěr do takto vyšlehaného těsta přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Připravené těsto naneseme na plech o rozměrech 18x18cm. Dno jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Na těsto uložíme lžičkou jahodový džem, který druhou stranou lžičky protáhneme tak, aby se vytvořil mramorový vzor.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
  5. Po upečení necháme koláč vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář