NejRecept.cz Dezerty Moučníky Mnou vyzkoušený recept na neodolatelný Nescafé koláč s luxusní smetanovo-čokoládovou vrstvou
Mnou vyzkoušený recept na neodolatelný Nescafé koláč s luxusní smetanovo-čokoládovou vrstvou
Mnou vyzkoušený recept na neodolatelný Nescafé koláč s luxusní smetanovo-čokoládovou vrstvou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   28.11.2023

Mnou vyzkoušený recept na neodolatelný Nescafé koláč s luxusní smetanovo-čokoládovou vrstvou

Tento recept představuje neodolatelný Nescafé koláč, který kombinuje bohaté chutě. Jeho základem je vláčné těsto s výraznou kávovou chutí Nescafé, což dodává koláči unikátní a intenzivní aroma. Na těsto navazuje luxusní vrstva, skládající se ze smetanovo-čokoládové pěny, která je nadýchaná, krémová a bohatě čokoládová. Tato kombinace kávy a čokolády vytváří harmonický celek, jenž osloví nejen milovníky kávy, ale i všechny, kdo mají rádi sladké pečení. Ideální jako dezert pro speciální příležitosti nebo jako pochoutka k odpolední kávě.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
máslo
3 lžíce
olej
2 ks
vejce
1 lžíce
Nescafé káva instantní
3 lžíce
kakao
250 ml
mléko
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
rum

Dále:

1 pohár
marmeláda
150 g
čokoláda
180 g
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Začneme přípravou ingrediencí. Do misky dáme moučkový cukr, Nescafé, olej, kakao, kypřicí prášek a mouku. Zvlášť si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V jiné misce smícháme mléko s dvěma vejci pomocí metličky. Připravíme si také plech, který potřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. K mléčno-vejcové směsi přidáme vychladlé máslo a rum, a pak tuto směs postupně nalijeme do misky se suchými ingrediencemi.
  2. Smícháme všechny ingredience dohladka a vzniklé těsto rozetřeme na předem připravený plech. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nezíská zlatavou barvu, což obvykle trvá přibližně 25 minut. Po upečení koláč vyjmeme z trouby a necháme ho chladnout.
  3. Po upečení těsto rovnoměrně potřeme marmeládou. V tomto případě byla použita domácí meruňková marmeláda, která dodá koláči příjemnou ovocnou chuť.
  4. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a počkáme, až trochu vychladne. Pak do ní vmícháme zakysanou smetanu, dokud nevznikne hladká směs. Tuto čokoládovou smetanu následně rozetřeme na povrch koláče. Vidličkou pak vytvoříme dekorativní vzory na vrstvě čokolády.
  5. Umístíme koláč do lednice, aby ztuhl. Jakmile je dostatečně ztuhnutý, můžeme ho servírovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář