NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Nebeská pochoutka v jednom pekáčku. Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce - křupavý oběd, který musíte vyzkoušet.
Nebeská pochoutka v jednom pekáčku. Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce - křupavý oběd, který musíte vyzkoušet.
Recept Nebeská pochoutka v jednom pekáčku. Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce - křupavý oběd, který musíte vyzkoušet.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   15.11.2023

Nebeská pochoutka v jednom pekáčku. Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce - křupavý oběd, který musíte vyzkoušet.

Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce" je jednoduchý, ale neobyčejně chutný pokrm. Hlavní ingredience jsou kuřecí maso a brambory, které jsou zapečené ve šlehačce, což jim dodává krémovou texturu a jemnou chuť. Toto jídlo se peče v jednom pekáčku, což usnadňuje přípravu a čištění. Smetana zjemňuje chuť a po zapečení vytváří krásně křupavý povrch, což přidává na textuře a chuti jídla.

30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
kuřecí steaky (kuřecí horní stehna vykostěná)
2 lžíce
olej
1 lžíce
citronová šťáva
2 lžíce
grilovací koření
8 ks
brambor
1 kelímek
šlehačková smetana
1 lžíce
sádlo
2 ks
cibule
podle potřeby
drcený kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nakrájejte maso na malé kousky, posypte je kořením a pokapejte citronovou šťávou smíchanou s olejem. Důkladně vše promíchejte, aby bylo maso ze všech stran obaleno marinádou. Poté maso uložte do uzavíratelné nádoby a nechte ho odležet v lednici přes noc, aby se chutě dokonale spojily.
  2. Oloupejte brambory, důkladně je omyjte a osušte. Následně je nakrájejte na tenká kolečka. V misce brambory osolte a posypte kmínem, aby byly rovnoměrně ochucené. Pak si připravte cibuli, kterou nakrájejte na tenké kroužky.
  3. Na rozpáleném sádle ve pánvi rychle opečte maso z obou stran dozlatova. Po opečení maso vyjměte a sádlo z pánve přelijte do pekáčku. Na dno pekáčku vyskládejte opečené maso, přidejte na něj nakrájenou cibuli a na cibuli naskládejte připravené bramborové kolečka.
  4. Celý pokrm zalijte šlehačkou, pekáč přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  5. Poté pekáč odkryjte, teplotu v troubě zvyšte na 230 stupňů Celsia a pokračujte v pečení dalších přibližně 40 minut, aby se na povrchu vytvořila krásná zlatavá kůrčička a chutě se ještě více prohloubily.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář