NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   19.11.2023

Recept na dokonalé a vylepšené hraběnčiny řezy nejen s jablky, ale také s kokosem.

Tento recept je nádhernou kombinací chutí a textur. Jedná se o jednoduchý, ale nápaditý koláč, jehož vrchní těsto je nastrouhané na hrubém struhadle, což mu dodává krásný vzhled. Srdcem tohoto dezertu je dokonalá kombinace kokosu a šťavnatých jablek, která vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a výjimečnou chuť, která potěší každého milovníka sladkostí.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Na těsto:

200 g
polohrubá mouka
200 g
hladká mouka
250 g
hera
špetka
sůl
4 ks
vejce
150 g
krupicový cukr
půl sáčku
kypřící prášk do pečiva

Na náplň:

6 ks
středně velká jablka
2 lžičky
mletá skořice
100 g
strouhaný kokos
hrst
sušené brusinky

A ještě:

2 bal.
vanilkový cukr na bílkový sníh
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na pracovnou plochu nebo do kuchyňského robotu vsypte prosátou mouku, přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky (bílky si nechte stranou) a zbytek přísad potřebných pro těsto. Zpracujte směs, dokud nezískáte hladké a pružné těsto, které se nebude lepit.
  2. Třetinu připraveného těsta vložte do sáčku z mikrotenové fólie a uložte ho do mrazáku.
  3. Zbylé dvě třetiny těsta také zabalte do mikrotenového sáčku a vložte je do ledničky.
  4. Na přípravu náplně nastrouhejte jablka hrubě. Pokud jsou jablka příliš šťavnatá, jemně je vymačkejte v dlaních, aby se zbavila nadbytečné šťávy.
  5. Připravte plech o rozměrech 25x35 cm a vyložte jej pečicím papírem.
  6. Ze zbývajících bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Postupně do něj přidávejte vanilkové cukry a pokračujte ve šlehání, dokud sníh nebude lesklý.
  7. Vyjměte těsto z ledničky a pomocí ručního válečku nebo prstů je rovnoměrně rozprostřete na připravený plech. Na těsto rovnoměrně rozložte nastrouhaná jablka, posypte je skořicí, přidejte brusinky a posypte kokosem. Poté opatrně stěrkou nanesete na koláč sněhovou hmotu a povrch uhladíte. Následně vyjměte těsto z mrazáku a nastrouhejte ho nahrubo přímo na sněhovou hmotu, snažte se o rovnoměrné rozložení po celé ploše. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezrůžoví.
  8. Po vyjmutí z trouby nechte koláč vychladnout na mřížce.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář