NejRecept.cz Pečivo Pagáče Recept na nejlepší maďarské škvarkové pagáče pod sluncem. Těsto nadýchané a jemné jako pavučina.
Recept na nejlepší maďarské škvarkové pagáče pod sluncem. Těsto nadýchané a jemné jako pavučina.
Recept na nejlepší maďarské škvarkové pagáče pod sluncem. Těsto nadýchané a jemné jako pavučina.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   20.10.2023

Recept na nejlepší maďarské škvarkové pagáče pod sluncem. Těsto nadýchané a jemné jako pavučina.

Můj manžel mi už asi týden opakoval, že by ho potěšilo právě tohle. Těsto je jemnější než obvykle a chuťově to je neskutečné. Rozhodně to vyzkoušejte. S každým kouskem si připomenete, proč jsou tyto maďarské škvarkové pagáče nazývány tím nejlepším pod sluncem.

145 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
100 g
vepřové sádlo
2 ks
vejce
1 lžička
sůl
250 g
škvarky
podle potřeby
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vložíme hladkou mouku do mísy a prosejeme ji. Poté přidáme prášek do pečiva, měkké sádlo, vajíčko, sůl a podle potřeby zakysanou smetanu.
  2. Připravíme hladké těsto a každou půl hodinu ho 4x přeložíme z okrajů do středu, abychom vytvořili krásné vrstvy. Při každém překládání těsta stále posypeme vrch škvarky, čímž vytvoříme skvělé škvarkové vrstvy.
  3. Po posledním přeložení těsto lehce rozválíme a vytvoříme z něj kolečka. Ta pak ukládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je vajíčkem a pečeme.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na teplotu 180 stupňů asi půl hodiny a průběžně sledujeme pečení.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář