NejRecept.cz Dezerty Koláče Jahodová bublanina s kokosem a extra nadýchaným těstem ze zakysané smetany
Jahodová bublanina s kokosem a extra nadýchaným těstem ze zakysané smetany
Recept Jahodová bublanina s kokosem a extra nadýchaným těstem ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.5.2024

Jahodová bublanina s kokosem a extra nadýchaným těstem ze zakysané smetany

Sezóna jahod je už pomalu, ale jistě za dveřmi a tak jsem dnes upekla jahodovou bublaninu, kterou jsem před pečením posypala kokosem. Jahody jsem měla ze supermarketu, docela se mi líbily jak vypadaly, ale na ty moje ze zahrady se tedy moc nechytají. Doporučuji vyzkoušet z domácích, sladkých a chutných jahůdek. Autor: Anna Luptáková

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vejce
1 hrnek (250 ml)
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
250 g
zakysaná smetana
125 g
máslo
trochu
citronová kůra
2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
podle chuti
kokos
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšlehám spolu s hrnkem cukru do pěny, přidám i vanilkový cukr, špetku soli. Když mám vyšlehanou hustou pěnu, přidám kelímek zakysané smetany, 125 g rozpuštěného a vychladlého másla, podle chuti přidám i citrónovou kůru a na závěr ještě 2 hrnky polohrubé mouky s práškem do pečiva.
  2. Takto připravené těsto naliji na plech, který jsem předem vymastila máslem a vysypala moukou. Na vrch pokladem jahody, posypu kokosem a dám péct.
  3. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny - sleduji.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář