Koprová omáčka je českou specialitou. Zatímco někteří jsou na ni náležitě hrdí, jiní ji nemohou ani cítit. Koprovka je však skvělým jídlem, které se hodí nejen na nedělní oběd. Připravte si perfektní omáčku, která si vás svou chutí získá.
Koprová omáčka je českou specialitou. Zatímco někteří jsou na ni náležitě hrdí, jiní ji nemohou ani cítit. Koprovka je však skvělým jídlem, které se hodí nejen na nedělní oběd. Připravte si perfektní omáčku, která si vás svou chutí získá.
Koprovka není jen tak ledajaká omáčka. Kombinací jednotlivých prvků vzniká zajímavá chuť. Zatímco základ je poněkud nevýrazný, hned několik drobností dodává omáčce jedinečnou chuť. Jemnost a krémovost zajišťuje základ ze smetany a mléka. Hlavní roli samozřejmě hraje kopr, který je výrazně aromatický a chuťově specifický. Ovšem perfektní koprovka se neobejde ani bez precizního dochucení – kromě soli a pepře je klíčový ocet, který stojí za typickou kyselostí.
Když se řekne koprovka, mnoho z nás si ji představí tradičně s houskovým knedlíkem a plátkem hovězího masa. Jde o oblíbený způsob servírování, ovšem omáčka se skvěle doplňuje i s dalšími surovinami.
1. Poctivá koprová omáčka
Pokud patříte mezi milovníky koprovky, či jí třeba chcete dát šanci, čeká vás zde recept, dle kterého si omáčku můžete připravit. Vlastně nejde o nic složitého, potřebovat budete jen trochu času a ty správné ingredience.
2. Vařený hovězí jazyk na smetaně s koprem a kynutým knedlíkem
Náš taťka nejí koprovku. Teda alespoň to celý léta tvrdí. Takže jsem to dneska musela trošku "začarovat", aby to sice bylo koprový, protože k vařenýmu hovězímu jazyku já prostě ten kopr chci, ale aby z toho taťku neranila mrtvice. Autor: Danka
3. Koprová omáčka s vajíčkem a knedlíkem
Vynikající jídlo, které buď milujete nebo nesnášíte. K tomu plátek hovězího vařeného nebo vajíčko uvařené na tvrdo, plátek křupavého domácího chleba nebo pařený knedlík :) Máte rádi koprovou omáčku? Autor: Triniti
4. Rychlá koprová omáčka
Rychle, chutně a hlavně sytě. To bylo heslo včerejšího oběda a tak jsem se pustila do přípravy koprové omáčky. K tomu uvařené vajíčko natvrdo, vynikající domácí knedlík, který jsem dělala sice dávno, ale zvyknu dávat do mrazničky a v případě jako byl tento ho jen vyberu, ohřeju a naložím na talíř. Autor: Rebeka
5. Koprová omáčka s vejci
Koprová omáčka s vejci od Nadi. Výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem.
6. Koprová omáčka
Výborná klasika v kuchyni. Podáváme s domácím knedlíkem a vajíčkem nebo fašírkou. Autor: Roseangel
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě