Když se řekne koblihy, určitě si vybavíte dětství. Zavzpomínejte si na onu bezstarostnou dobu plnou smíchu a radosti a připravte si ty nejlepší koblihy na světě. Jak na to? Nezapomeňte dodržovat základní doporučení, využijte pár tipů a triků a samozřejmě si vyberte recept, který vás nejvíce zaujme.
Když se řekne koblihy, určitě si vybavíte dětství. Zavzpomínejte si na onu bezstarostnou dobu plnou smíchu a radosti a připravte si ty nejlepší koblihy na světě. Jak na to? Nezapomeňte dodržovat základní doporučení, využijte pár tipů a triků a samozřejmě si vyberte recept, který vás nejvíce zaujme.
Tipy a triky při přípravě koblih
Jak docílit toho, aby byly koblihy vláčné, nadýchané a naprosto neodolatelné? Přinášíme vám několik tipů a triků, které jistě oceníte.
Koblihy na tisíc způsobů
Koblihy si lze připravit na tisíc různých způsobů, ale všechny chutnají naprosto božsky.
Vyzkoušejte například koblihy:
Jak plnit koblihy?
Někteří doporučují plnit koblihy před smažením či pečením, jiní až po vystydnutí. Pokud plníte koblihy před tepelnou úpravou, připravte si nižší kolečka, která na sebe budete skládat a vždy mezi ně vložíte náplň a následně k sobě kolečka pečlivě spojíte.
Studené koblihy se plní snadněji, protože se dá do nich náplň vstříknout stříkačkou nebo se jejich střed či hrana opatrně nakrojí nožem a náplň se dovnitř dopraví s pomocí cukrářského pytlíku s co nejužší špičkou.
Sladké náplně koblih
Jahodová marmeláda je snad nejtradičnější náplní, ale co ji takhle vyměnit za mléčnou, hořkou či bílou čokoládu, Nutellu, žloutkový krém nebo slaný karamel? Přestože jsou sladké jahodové koblihy obalované v moučkovém cukru tradiční, zkuste být netradiční a naplnit je pokaždé jinou náplní.
Slané náplně koblih
Už jste někdy ochutnali slané koblihy? Marmeládu nahraďte nivou a slaninou, tuňákem nebo třeba tvarohem s pažitkou. Koblihy se dají po upečení či usmažení také podélně rozkrojit a namazat oblíbenou pomazánkou nebo třeba pomazánkovým máslem a naplnit smaženými vajíčky.
Koblihy smažené v oleji
Jak se stát mistry koblih smažených v oleji?
Pokud máte rádi smažené koblihy v oleji, věnujte jim pozornost a po celou dobu je kontrolujte, aby se vám nespálily.
Koblihy pečené v troubě
Podobně jako buchty, i koblihy pečené v troubě jsou vynikající.
Jak na to?
Kynuté, nebo nekynuté?
Koblihy se tradičně připravují z kynutého těsta, ale když není času nazbyt, můžete využít netradiční „rychlorecepty“.
Čím je droždí v receptech nejčastěji nahrazováno?
Koblihy jsou nedílnou součástí tradiční české kuchyně a v různých podobách se vyskytují po celém světě. Připravte si lahodné domácí koblihy a nechte si chutnat.
Recepty na nejlepší koblihy pečené v troubě, kynuté a nekynuté.
1. Koblihy pečené v troubě
O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě. Mňamka! Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Někdy je smažím a někdy vložím do trouby a nestarám se :) Upeču najednou všechny, nejsou mastné a například mně chutnají více než ty pravé smažené :) Autor: Petra
2. Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Kefír jako základ těsta na přípravu koblíh. Mňam! Zvykla jsem přidávat i obyčejné mléko namísto kefíru, ale není to ono. Kefír je přece jen kefír a netřeba ho zaměňovat. Někdy originální recepty jsou nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Nebojte se toho smažení, někdy si musíme dopřát i takové kaloričtější jídla. Autor: Triniti
3. Bavorské vdolečky jako peříčko
Byly báječný! Jako peříčko. Manžel mi je skoro nenechal ani vyfotit ;) Autor: Lacusin
4. Koblihy bez oleje pečené v troubě
Ano vím, že někteří mi napíší, že toto už nejsou koblihy, ale pečené buchty. Ale je to těsto na koblihy, takže pro mě to zůstanou koblihy, i když se nevysmáží. Pečeme je spolu s náplní - já tentokrát použila klasickou nutelu. Autor: Jaja
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě