Máslový krém je základem mnoha vánočních koláčů. Jeho příprava není náročná, ale pokud si nedáte pozor na pár menších detailů, může se srazit nebo se v něm mohou vytvořit hrudky. Jak se těmto nepříjemnostem vyhnout a co udělat, aby bylo vaše vánoční pečivo dokonalé?
Máslový krém je základem mnoha vánočních koláčů. Jeho příprava není náročná, ale pokud si nedáte pozor na pár menších detailů, může se srazit nebo se v něm mohou vytvořit hrudky. Jak se těmto nepříjemnostem vyhnout a co udělat, aby bylo vaše vánoční pečivo dokonalé?
Pokud nechcete, aby se vám krém srazil a vznikly v něm hrudky, vytáhněte jednotlivé suroviny z lednice, aby měly stejnou nebo alespoň podobnou teplotu. Díky tomu nedostanou při míchání šok a vy si zajistíte ty nejlepší výsledky v podobě jemného a nadýchaného krému.
Není nic horšího než máslový krém, ve kterém jsou kousky nevymíchaného a nerozpuštěného cukru. Proto si dejte při přípravě záležet a věnujte míchání dostatek času. Pokud si nejste jisti, zda jsou krystalky rozpuštěné, krém jednoduše ochutnejte.
Jednotlivé suroviny na přípravu máslového krému přidávejte postupně. Jen tak se stihnou bez problémů zašlehat a spojit s již existující směsí. Toto pravidlo platí dvojnásobně pro cukr, kterému chvíli trvá, než se zapracuje do studeného másla.
Receptů na máslový krém je více. Na plnění nebo zdobení vánočního pečiva je však nejlepší tzv. swiss krém, který je hladký a chutný. Navíc díky svému sněhobílému vzhledu koláče krásně ozdobí.
Swiss krém se od klasického máslového odlišuje hlavně tím, že obsahuje vaječné bílky. Díky nim je nadýchaný a skvěle se s ním pracuje.
Na přípravu swiss krému budete potřebovat:
Postup:
TIP: Do krému můžete zapracovat i rozpuštěnou čokoládu, extrakt nebo barvivo.
Hledáte další recepty na máslový krém? Inspirujte se těmito:
1. Jak připravit perfektní máslový krém bez chybičky
Máslový krém je neodmyslitelnou součástí mnoha dezertů a pečiva. Jeho příprava není nutně složitá, ovšem proces se skládá z několika kroků, které je třeba provést správně. Proto se podíváme na to, jak se vyhnout možným chybám a připravit perfektní krém.
2. Fantastický karamelový krém, který se hodí téměř do každého dezertu, včetně vánočního cukroví.
Pokud hledáte dokonalý karamelový krém, který se hodí nejen do dezertů, ale i na vánoční pečivo, jste na správném místě. Původní recept jsem upravila podle vlastních představ. Do krému jsem nepřidávala celá vejce, ale jen žloutky.
3. Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot
Už nevíte jakým krémem byste naplnili koláček nebo dort? Nemáte chuť na těžký máslový krém, kterým se tradičně plní všechny sladké dobroty? Připravili jsme si pro vás skvělý recept na tvarohový krém, který se hodí do různých koláčů nebo na plnění dortu. I do tohoto krému se přidává máslo, ale v podstatně menším množství než do klasického pudinkového krému. Odlehčíme to salkem, které dokonale ochutí a osladí a zároveň s tvarohem dodá krému hlavně nadýchanost.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě