Milujete pečení a příprava sladkého je pro vás skvělou formou odreagování? Tak to právě pro vás máme tipy a triky na přípravu toho nejlepšího korpusu. Jak dosáhnout toho, že váš dortový korpus bude vždy nadýchaný, vláčný a zkrátka dokonalý? Stačí dodržovat základní postup a vyvarovat se nejčastějších chyb.
Milujete pečení a příprava sladkého je pro vás skvělou formou odreagování? Tak to právě pro vás máme tipy a triky na přípravu toho nejlepšího korpusu. Jak dosáhnout toho, že váš dortový korpus bude vždy nadýchaný, vláčný a zkrátka dokonalý? Stačí dodržovat základní postup a vyvarovat se nejčastějších chyb.
Vždy se držte receptu
Hlavní tajemství toho, jak se stát úspěšným cukrářem, spočívá v přesném dodržování receptů. Profesionálové, kteří za sebou mají stovky upečených dortů, si samozřejmě mohou recepty na přípravu dortových korpusů upravovat, protože znají všechny zákonitosti. Ale pokud s pečením dortů teprve začínáte, dodržujte recept do puntíku. Pozor si dávejte zejména v případě, kdy chcete snížit množství cukru. Právě cukr je totiž ingrediencí, jež dodává korpusu onu vláčnost a funguje jako pojidlo jednotlivých surovin.
S vyšlehanými bílky zacházejte v rukavičkách
Trik, jak poznat, že vaječné bílky jsou dokonale vyšlehané určitě znáte. Mísu obrátíte dnem vzhůru. Pokud zůstane směs na svém místě, vytvořili jste dokonale vyšlehaný sníh. Jestliže vyšlehané bílky nedrží, ještě chvíli šlehejte. Jakmile budete mít hotovo, musíte při vmíchávání bílkového sněhu do těsta postupovat opravdu opatrně a být šetrní. Díky vyšlehaným bílkům bude dortový korpus nadýchaný, tudíž ihned poté, co bílky opatrně zapracujete do těsta, vložte korpus do trouby, aby vám sníh nespadl.
Proč neotvírat troubu hned, jak je dortový korpus upečený?
Víte, proč během pečení dortového korpusu nesmíte otvírat troubu dřív, než čtvrt hodiny před koncem doby pečení? Riskujete tím, že by se korpus propadl, nebo se prostě nezvedl.
Kontrolujte proto průběh pečení skrze dvířka. Kdyby v první polovině pečení korpusu došlo ke změně teploty uvnitř trouby, výsledný produkt by tím mohl vážně utrpět.
Jak zabránit tomu, aby se dortový korpus vyboulil
Opačným problémem může být dortový korpus, který se během pečení zvláštně vyboulí. K tomuto nechtěnému vyboulení dochází tehdy, když:
Vyvarujte se při pečení dortových korpusů základním chybám a staňte se hotovými mistry cukráři. Čím více dortových korpusů upečete, tím snáze vám jejich příprava půjde od ruky a všechny triky budete znát a dodržovat.
Aby byly váš dortový korpus vždy vláčný, nadýchaný a chuťově neodolatelný, nezapomeňte péct s láskou. Recepty na dokonalé korpusy naleznete níže.
1. Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS
Tak jednoduchý a tak nadýchaný. I začátečnice v pečení už nemusí mít strach upéct jednoduché těsto na dort. Někdy to je opravdu dilema, upéct něco na narozeniny někomu, koho máte rádi. Chcete potěšit a upéct něco i vy, tak určitě nepřehlédněte tento recept na základní těsto. Těsto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na přípravu a zaručeně se vám podaří. Autor: Karambola
2. Nejdokonalejší dortový korpus od Reny
Musím se vám pochlubit, krásnější korpus jsem na dort snad nikdy neměla! Autor: Reny Naty A.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě