Pokud připravujete guláš, poměr cibule a masa je zpravidla 1:1. Dávejte si však pozor – nejde o hmotnost, ale o objem. Nejste si jistí, co to znamená a kolik cibule do guláše přidat? Máme pro vás všechny klíčové informace, díky kterým se vám tohle jídlo pokaždé povede.
Pokud připravujete guláš, poměr cibule a masa je zpravidla 1:1. Dávejte si však pozor – nejde o hmotnost, ale o objem. Nejste si jistí, co to znamená a kolik cibule do guláše přidat? Máme pro vás všechny klíčové informace, díky kterým se vám tohle jídlo pokaždé povede.
Cibule se do guláše přidává hned z několika důvodů. Těmi hlavními jsou:

Aby guláš chutnal dobře a cibule odvedla svou práci, musíte zvolit správné množství. Kolik jí tedy použít?
Mnozí se drží poměru cibule : maso – 1:1. To znamená, že na základě toho, kolik masa použijí, zvolí i stejné množství cibule.
Zde si ale dejte velký pozor. Pravidlo nehovoří o tom, že byste měli použít stejnou hmotnost, ale objem. Cibule je po nakrájení objemnější, proto si ji nejprve připravte, porovnejte s připraveným masem a až následně dejte do hrnce.

Při používání cibule do guláše byste si měli dávat pozor na několik chyb:
Dostali jste chuť na dobrý guláš, který vás dokáže zasytit? V tom případě se inspirujte našimi ověřenými recepty.
1. Ostrý mexický guláš
Něco pro milovníky guláše. Co chvíle je tu sezóna grilovaček a takový dobrý poctivý kotlíkový guláš přece nesmí chybět. Já jsem si tuto atmosféru chtěla navodit o něco dříve a tak jsem připravila guláš z vepřového masa s fazolemi a bramborem.

2. Buřtguláš - aneb co dům dal
Pokud se vám nechce do obchodu a přemýšlíte, co připravíte z toho, co najdete v lednici, tak ať se líbí, malá inspirace. Já jsem měla v komoře pár brambor a v chladničce jsem našla točený salám. Řeknu vám, že jsem vymyslela vynikající alternativu klasického guláše. Vyzkoušejte.

3. Maďarský guláš s bramborem
Klasika pro chlapy. Vydatný oběd. Dobrou chuť!

4. Cizrnový guláš
Cizrnový guláš. Autor receptu: Adddy17

5. Gulášová polévka
Pravý guláš z hovězího masíčka nemůže být špatný. Výborný a chutný. Mňamka!

6. Bramborový gulášek
Jeden z mých oblíbených hlavních chodů. I když tento guláš může někdo považovat pouze za polévku, já to považuji jako za hlavní chod. S domácím čerstvým křupavým chlebem vás zasytí na 200%. Vyzkoušejte a ještě, pokud máte domácí lečo, tak určitě přidejte. Já jsem bohužel neměla. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě