Během Vánoc se na stolech objevují různé zákusky. Klasikou je vánoční cukroví, jako například pařížské rohlíčky nebo linecké cukroví, které jsou doplněné o marmeládu nebo různé druhy náplní. Některé domácnosti však nedají dopustit ani na krémové řezy či dokonce krásně ozdobené dorty. Chtěli byste letos připravit něco nového, ale nemáte dostatek inspirace? Vyzkoušejte tuto univerzální kávovou pěnu.
Během Vánoc se na stolech objevují různé zákusky. Klasikou je vánoční cukroví, jako například pařížské rohlíčky nebo linecké cukroví, které jsou doplněné o marmeládu nebo různé druhy náplní. Některé domácnosti však nedají dopustit ani na krémové řezy či dokonce krásně ozdobené dorty. Chtěli byste letos připravit něco nového, ale nemáte dostatek inspirace? Vyzkoušejte tuto univerzální kávovou pěnu.
Vánoční cukroví můžete plnit různými náplněmi. Obvykle se používají máslové krémy, které dobře ztuhnou. Oblíbené jsou také náplně z ořechů nebo máku, které lze ochutit voňavým kořením, jako je skořice, vanilka nebo muškátový oříšek.
Kávová náplň je méně tradiční, ale to neznamená, že ji nemůžete na Vánoce použít. Právě naopak. Skvěle se hodí například do plněných ořechů nebo pečených či nepečených košíčků. Má výraznou chuť, díky které perfektně doplňuje jemné a křehké těsto. Navíc její příprava není vůbec složitá.
Kávovou pěnu, jejíž recept najdete níže v článku, můžete využít dvěma způsoby. Buď s ní naplníte své oblíbené vánoční cukroví, nebo si z ní připravíte samostatný nepečený dezert.
Takový kávový dezert je ideální ve chvílích, kdy nestíháte péct složité vánoční cukroví, ale přesto chcete mít něco na vánočním stole. Hotový ho budete mít do půl hodiny, přičemž uložený na chladném a tmavém místě by vám měl vydržet přibližně týden.
TIP: Kávovou pěnu nemusíte podávat jen během Vánoc. Klidně si ji připravte i v jiných měsících roku.
Na jemnou, lehkou a nadýchanou kávovou pěnu budete potřebovat:
Postup:
Pokud chcete pěnu použít k plnění koláčů, pracujte s ní ihned poté, co jednotlivé suroviny promícháte.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě