Během pečení vánočních koláčů obvykle používáme různé náplně. Do některých koláčů se hodí ořechové, do jiných zase makové. Mnozí si však během svátků neodepřou ani různé řezy a jiné dezerty, které vyžadují jemný krém z pudinku. Jeho příprava je obvykle rychlá, ale abyste se vyhnuli nežádoucím hrudkám, musíte dodržet několik základních pravidel.
Během pečení vánočních koláčů obvykle používáme různé náplně. Do některých koláčů se hodí ořechové, do jiných zase makové. Mnozí si však během svátků neodepřou ani různé řezy a jiné dezerty, které vyžadují jemný krém z pudinku. Jeho příprava je obvykle rychlá, ale abyste se vyhnuli nežádoucím hrudkám, musíte dodržet několik základních pravidel.
Pudinkový krém je univerzální. Kromě čokoládové a vanilkové příchuti můžete klidně vyzkoušet i kokosovou, punčovou, pistáciovou nebo banánovou příchuť. Zároveň záleží jen na vás, jak sladký bude pudink. Pokud je součástí dezertu marmeláda nebo zralé ovoce, množství cukru můžete snížit. Naopak, při použití kyselejších druhů ovoce, například rybízu, můžete zvýšit podíl sladidla.
Krém z pudinku se nejčastěji používá v řezech a roládách. Hodit se vám bude také při přípravě slavnostních dortů nebo dezertních pohárů.
Základem pudinkového krému je pudinkový prášek. Jeho příchuť závisí na zvoleném receptu a vašich preferencích. Místo klasického pudinku můžete použít i Zlatý klas, který je přímo určený na přípravu krémů.
Dále vám nesmí chybět mléko, ve kterém pudinkový prášek uvaříte, a cukr. Ideálně moučkový, který se skvěle rozpustí a při konzumaci dezertu nebudete cítit tvrdé krystalky. Poslední ingrediencí je máslo, jehož úkolem je zajistit nadýchanou a jemnou konzistenci krému.
Na dokonalý pudinkový krém budeme potřebovat:
Postup:
Hrudky v pudinku jsou nepříjemné. Krém se kvůli nim velmi těžko používá a nechutná tak dobře, jak by měl. Pokud se jim chcete vyhnout, držte se těchto pravidel:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě