NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nadýchaný pudinkový krém bez hrudek. Dodržte tento postup a vaše vánoční koláče budou dokonalé.
Nadýchaný pudinkový krém bez hrudek. Dodržte tento postup a vaše vánoční koláče budou dokonalé.
Recept Nadýchaný pudinkový krém bez hrudek. Dodržte tento postup a vaše vánoční koláče budou dokonalé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Během pečení vánočních koláčů obvykle používáme různé náplně. Do některých koláčů se hodí ořechové, do jiných zase makové. Mnozí si však během svátků neodepřou ani různé řezy a jiné dezerty, které vyžadují jemný krém z pudinku. Jeho příprava je obvykle rychlá, ale abyste se vyhnuli nežádoucím hrudkám, musíte dodržet několik základních pravidel.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.11.2024

Nadýchaný pudinkový krém bez hrudek. Dodržte tento postup a vaše vánoční koláče budou dokonalé.

Během pečení vánočních koláčů obvykle používáme různé náplně. Do některých koláčů se hodí ořechové, do jiných zase makové. Mnozí si však během svátků neodepřou ani různé řezy a jiné dezerty, které vyžadují jemný krém z pudinku. Jeho příprava je obvykle rychlá, ale abyste se vyhnuli nežádoucím hrudkám, musíte dodržet několik základních pravidel.

Ve kterých vánočních receptech využijete pudinkový krém?

Pudinkový krém je univerzální. Kromě čokoládové a vanilkové příchuti můžete klidně vyzkoušet i kokosovou, punčovou, pistáciovou nebo banánovou příchuť. Zároveň záleží jen na vás, jak sladký bude pudink. Pokud je součástí dezertu marmeláda nebo zralé ovoce, množství cukru můžete snížit. Naopak, při použití kyselejších druhů ovoce, například rybízu, můžete zvýšit podíl sladidla.

Krém z pudinku se nejčastěji používá v řezech a roládách. Hodit se vám bude také při přípravě slavnostních dortů nebo dezertních pohárů.

Jaké ingredience budete potřebovat na pudinkový krém?

Základem pudinkového krému je pudinkový prášek. Jeho příchuť závisí na zvoleném receptu a vašich preferencích. Místo klasického pudinku můžete použít i Zlatý klas, který je přímo určený na přípravu krémů.

Dále vám nesmí chybět mléko, ve kterém pudinkový prášek uvaříte, a cukr. Ideálně moučkový, který se skvěle rozpustí a při konzumaci dezertu nebudete cítit tvrdé krystalky. Poslední ingrediencí je máslo, jehož úkolem je zajistit nadýchanou a jemnou konzistenci krému.

Nejlepší pudinkový krém bez hrudek – recept

Na dokonalý pudinkový krém budeme potřebovat:

  • 1 balení pudinkového prášku nebo Zlatého klasu
  • 250 ml mléka
  • moučkový cukr podle chuti
  • 250 g másla

Postup:

  1. Pudink uvaříme v 250 ml mléka (bez cukru), díky čemuž bude mít hustší konzistenci.
  2. Uvařený pudink necháme vychladnout. Než vychladne, přidáme do másla cukr a vyšleháme do pěny.
  3. Když má pudink pokojovou teplotu, přidáváme ho po lžících k máslu a mixérem ho zapracujeme.
  4. Směs mícháme alespoň 7 minut, aby se všechny ingredience dobře spojily. Před použitím dáme krém alespoň na 2 hodiny do lednice.

Tipy, díky kterým se vyhnete hrudkám

Hrudky v pudinku jsou nepříjemné. Krém se kvůli nim velmi těžko používá a nechutná tak dobře, jak by měl. Pokud se jim chcete vyhnout, držte se těchto pravidel:

  • Pudink i máslo musí mít pokojovou teplotu.
  • Pudink během chladnutí pravidelně míchejte nebo ho zakryjte fólií, aby se na něm nevytvořila suchá vrstva.
  • Krém nemá dlouhou trvanlivost, proto ho použijte v den, kdy ho připravíte, nebo následující den.
  • Pudinkový krém nedělejte do zásoby a nemrazte ho. Pokud byste to udělali a následně ho rozmrazili, zřídnul by.
  • Pokud máte doma pouze Zlatý klas nebo vanilkový pudink a chcete krém s jinou příchutí, použijte potravinářské aroma.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář