Během Vánoc máme v lednici velké množství různých potravin a pokrmů, z nichž většina je velmi aromatická. Jednotlivé vůně se přitom spojují a vytvářejí nepříjemný zápach, který může znehodnotit některá jídla. Přemýšlíte, jak se tomuto problému vyhnout? Existuje na něj jedno jednoduché řešení.
Během Vánoc máme v lednici velké množství různých potravin a pokrmů, z nichž většina je velmi aromatická. Jednotlivé vůně se přitom spojují a vytvářejí nepříjemný zápach, který může znehodnotit některá jídla. Přemýšlíte, jak se tomuto problému vyhnout? Existuje na něj jedno jednoduché řešení.
Nepříjemné pachy v lednici výborně pohlcuje novinový papír. Ten stačí jen navlhčit, udělat z něj menší kuličky a vložit je na různá místa v spotřebiči. Druhý den je vytáhněte, vyhoďte a nahraďte novými. Tento proces opakujte po celé svátky nebo dokud se v lednici budou nacházet aromatické potraviny.
V čem spočívá tajemství papíru?
Papír je porézní materiál. Charakteristický je tím, že umí snadno absorbovat jak vlhkost, tak i pachy z okolí. Celý účinek zároveň podporuje tisková barva, která dokáže neutralizovat některé vůně.
Novinový papír je praktickým pomocníkem, který si poradí s téměř všemi pachy. Pokud byste ho doma neměli, můžete vyzkoušet i další řešení. Populární jsou například:
Pokud máte během Vánoc více času, můžete použít například citronovou šťávu nebo ocet, který zředíte vodou a vyčistíte s ním zásuvky, police a stěny lednice. Směs nechte působit několik hodin a poté spotřebič umyjte čistou vodou.
Zdroj: Pexels.com
Kromě papíru, jedlé sody či citronu můžete pachy minimalizovat i správným skladováním jednotlivých pokrmů. Stačí se držet těchto tipů:
TIP: Lednici během svátků nebo těsně po nich důkladně vyčistěte. Ujistíte se tak, že v zásuvkách nebo na těžko dostupných místech nezůstalo nic, co by se mohlo později zkazit a zapáchat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě