NejRecept.cz Dezerty Pudingy Připaluje se vám pudink na dno hrnce? Vyzkoušejte tento trik a zapomeňte na namáhavé drhnutí.
Připaluje se vám pudink na dno hrnce? Vyzkoušejte tento trik a zapomeňte na namáhavé drhnutí.
Recept Připaluje se vám pudink na dno hrnce? Vyzkoušejte tento trik a zapomeňte na namáhavé drhnutí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Vaříte pudink, ale i přesto, že ho důkladně mícháte, vždy se vám připálí? Někdy je problémem příliš mnoho cukru, jindy zase nevhodný hrnec nebo příliš vysoká teplota. Pokud máte pocit, že jste vyzkoušeli už všechno, ale nic nepomáhá, máme pro vás jeden ověřený trik, který vám určitě pomůže.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.1.2025

Připaluje se vám pudink na dno hrnce? Vyzkoušejte tento trik a zapomeňte na namáhavé drhnutí.

Vaříte pudink, ale i přesto, že ho důkladně mícháte, vždy se vám připálí? Někdy je problémem příliš mnoho cukru, jindy zase nevhodný hrnec nebo příliš vysoká teplota. Pokud máte pocit, že jste vyzkoušeli už všechno, ale nic nepomáhá, máme pro vás jeden ověřený trik, který vám určitě pomůže.

Jak se vyhnout připálení pudinku?

Vaření pudinku vypadá na první pohled velmi jednoduše. Mohou se ale během něj vyskytnout různé problémy, jako je například připálení. To způsobuje nejen komplikace s čištěním hrnců, ale také to může ovlivnit chuť pudinku, která má pak mírně hořký podtón.

Připálení se ale můžete velmi jednoduše vyhnout. Hrnec před použitím potřete změklým máslem nebo olejem a teprve poté do něj nalijte mléko.

Samotný proces vaření pudinku je pak už zcela běžný – do mléka přidejte cukr, pudinkový prášek a vařte až do zhoustnutí.

TIP: Na potření hrnce nepoužívejte vepřové sádlo. Má příliš výraznou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Recept Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami

Jak vyčistit hrnec od připáleného pudinku?

Pokud jste pudink vařili ještě předtím, než jste znali výše uvedený trik, a připálil se vám, nezoufejte. S nečistotami vám pomohou ověřené babské rady.

  • Voda a ocet – obě složky nalijte do hrnce, mírně je zahřejte a několik hodin nechte působit. Poté je vylijte a hrnec umyjte.
  • Soda, ocet a voda – základ zůstává stejný. Do hrnce nalijte ocet a vodu a směs zahřejte. Tentokrát do ní ale po zahřátí přidejte i trochu sody a odložte stranou. Po pár hodinách směs vylijte, hrnec opláchněte, aby v něm nezůstaly menší částečky sody, a opatrně ho umyjte.
  • Voda a prášek do pečiva – do hrnce nalijte vodu, přidejte prášek do pečiva a počkejte dvě až tři hodiny. Hrnec pak opláchněte a umyjte pomocí houbičky.
  • Kyselina citronová a voda – postup je stejný jako v předchozích bodech. Kyselinu nasypte do hrnce, přidejte vodu, nechte působit, vylijte a hrnec umyjte.
  • Další pomocníci – skvěle funguje také kombinace:
    • citronu a vody,
    • soli a vody,
    • jedlé sody, vody a saponátu.

Jednotlivé směsi před mytím hrnce vždy vylijte. Mnohé suroviny (například soda nebo prášek do pečiva) totiž mohou obsahovat menší částečky, které by ho mohly poškodit.

Dokonalé pudinkové dezerty

Dostali jste chuť na něco pudinkového? Připravte si pomocí našich receptů ty nejlepší sladké dezerty:

1. Míša pohár s malinami

Poháry byly dokonalé, je to dezert i pro vzácnou návštěvu. A přitom ne moc pracné. Autor: Lacusin

Recept najdete ZDE

Recept Míša pohár s malinami

2. Sladké poháry pro velké mlsouny

Fanoušci tiramisu si určitě pochutnají. Jemná kávová chuť v kombinaci s ovocem nemá chybu.

Recept najdete ZDE

Recept Sladké poháry pro velké mlsouny

3. Nepečené tvarohové sklenice s jahodami

Sladké, chutné a nenáročné na přípravu. Ovoce během zimních měsících není to co v létě, ale tak sem tam si třeba dopřát i vitamíny z obchodu. Pokud jste v létě mysleli i na zimu a zamrazili jste si ovoce na horší časy, nyní je ten správný čas vytáhnout zásoby a připravit si sladkou dobrotu. Tvarohové dezerty se rátají mezi ty oblíbené, tak si připravte i vy nepečený pohár s ovocem a sušenkami. Autor: Lacusin

Recept najdete ZDE

Recept Nepečené tvarohové sklenice s jahodami

4. Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Taková rychlovka po vydatném obědě. Extra krémový. Uvnitř pudink, na povrchu zakysaná smetana a celé jsem to zasypala grankem. Autor: Jana S.

Recept najdete ZDE

Recept Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

5. Piškotový koláč s pudinkem a čokoládovou polevou

Receptů na koláče není nikdy dost. Tento můžete libovolně obměňovat, stačí změnit příchuť pudinku. Rychlý a chutný koláč ze základních ingrediencí, které máme většinou vždy doma.

Recept najdete ZDE

Recept Piškotový koláč s pudinkem a čokoládovou polevou

6. Bez pečení připravený luxusní pudinkový zákusek s Pribináčkem

Tento koláček jsem připravila do trochu menší formy, abych měla koláček aspoň trošku vysoký. Našla jsem doma pouze 2 balíčky Bebe sušenek, tak jsem si to rozložila na 2 patra. Krém je z vanilkového pudinku a krému Pribináčik. Je fantastický. Určitě dodržte poměr mléka a pudinků, aby se vám nestalo, že vám po překrojení bude koláček téct. Autor: Triniti

Recept najdete ZDE

Recept Bez pečení připravený luxusní pudinkový zákusek s Pribináčkem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář