Vaříte pudink, ale i přesto, že ho důkladně mícháte, vždy se vám připálí? Někdy je problémem příliš mnoho cukru, jindy zase nevhodný hrnec nebo příliš vysoká teplota. Pokud máte pocit, že jste vyzkoušeli už všechno, ale nic nepomáhá, máme pro vás jeden ověřený trik, který vám určitě pomůže.
Vaříte pudink, ale i přesto, že ho důkladně mícháte, vždy se vám připálí? Někdy je problémem příliš mnoho cukru, jindy zase nevhodný hrnec nebo příliš vysoká teplota. Pokud máte pocit, že jste vyzkoušeli už všechno, ale nic nepomáhá, máme pro vás jeden ověřený trik, který vám určitě pomůže.
Vaření pudinku vypadá na první pohled velmi jednoduše. Mohou se ale během něj vyskytnout různé problémy, jako je například připálení. To způsobuje nejen komplikace s čištěním hrnců, ale také to může ovlivnit chuť pudinku, která má pak mírně hořký podtón.
Připálení se ale můžete velmi jednoduše vyhnout. Hrnec před použitím potřete změklým máslem nebo olejem a teprve poté do něj nalijte mléko.
Samotný proces vaření pudinku je pak už zcela běžný – do mléka přidejte cukr, pudinkový prášek a vařte až do zhoustnutí.
TIP: Na potření hrnce nepoužívejte vepřové sádlo. Má příliš výraznou chuť.
Pokud jste pudink vařili ještě předtím, než jste znali výše uvedený trik, a připálil se vám, nezoufejte. S nečistotami vám pomohou ověřené babské rady.
Jednotlivé směsi před mytím hrnce vždy vylijte. Mnohé suroviny (například soda nebo prášek do pečiva) totiž mohou obsahovat menší částečky, které by ho mohly poškodit.
Dostali jste chuť na něco pudinkového? Připravte si pomocí našich receptů ty nejlepší sladké dezerty:
1. Míša pohár s malinami
Poháry byly dokonalé, je to dezert i pro vzácnou návštěvu. A přitom ne moc pracné. Autor: Lacusin
2. Sladké poháry pro velké mlsouny
Fanoušci tiramisu si určitě pochutnají. Jemná kávová chuť v kombinaci s ovocem nemá chybu.
3. Nepečené tvarohové sklenice s jahodami
Sladké, chutné a nenáročné na přípravu. Ovoce během zimních měsících není to co v létě, ale tak sem tam si třeba dopřát i vitamíny z obchodu. Pokud jste v létě mysleli i na zimu a zamrazili jste si ovoce na horší časy, nyní je ten správný čas vytáhnout zásoby a připravit si sladkou dobrotu. Tvarohové dezerty se rátají mezi ty oblíbené, tak si připravte i vy nepečený pohár s ovocem a sušenkami. Autor: Lacusin
4. Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Taková rychlovka po vydatném obědě. Extra krémový. Uvnitř pudink, na povrchu zakysaná smetana a celé jsem to zasypala grankem. Autor: Jana S.
5. Piškotový koláč s pudinkem a čokoládovou polevou
Receptů na koláče není nikdy dost. Tento můžete libovolně obměňovat, stačí změnit příchuť pudinku. Rychlý a chutný koláč ze základních ingrediencí, které máme většinou vždy doma.
6. Bez pečení připravený luxusní pudinkový zákusek s Pribináčkem
Tento koláček jsem připravila do trochu menší formy, abych měla koláček aspoň trošku vysoký. Našla jsem doma pouze 2 balíčky Bebe sušenek, tak jsem si to rozložila na 2 patra. Krém je z vanilkového pudinku a krému Pribináčik. Je fantastický. Určitě dodržte poměr mléka a pudinků, aby se vám nestalo, že vám po překrojení bude koláček téct. Autor: Triniti
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě