Hrnkové a lžícové recepty patří mezi ty nejpopulárnější. Nepotřebujete na ně totiž žádnou váhu. Na odměření surovin vám stačí jen jeden hrnek nebo polévková lžíce. Abychom vám přípravu na vánoční svátky co nejvíce usnadnili, sepsali jsme několik hrnkových receptů na tradiční cukroví, které by vám na vánočním stole nemělo chybět.
Hrnkové a lžícové recepty patří mezi ty nejpopulárnější. Nepotřebujete na ně totiž žádnou váhu. Na odměření surovin vám stačí jen jeden hrnek nebo polévková lžíce. Abychom vám přípravu na vánoční svátky co nejvíce usnadnili, sepsali jsme několik hrnkových receptů na tradiční cukroví, které by vám na vánočním stole nemělo chybět.
Kromě surovin budete na tento typ receptů potřebovat buď hrnek, polévkovou lžíci nebo menší kávovou lžičku. V některých případech se můžete setkat s kombinací všech tří.
Při pečení je důležité nezapomínat na to, že aby se vám recept podařil, musíte vše vážit stejným hrnkem, resp. lžící. Do hrnků s různým objemem se vejde odlišné množství mouky či cukru, kvůli čemuž není poměr surovin správný. To ve výsledku může vést k příliš tvrdému nebo ne velmi chutnému cukroví.
Bez vanilkových rohlíčků nejsou pravé Vánoce. Stejně jako jiné vánoční pečivo, i toto si můžete připravit pomocí hrnků. Potřebovat na něj budete:
Postup:
Voňavé a tak dobré. Přesně to jsou perníčky, které přinášejí pravou vánoční atmosféru. Pokud si je chcete upéct bez použití váhy, vyzkoušejte tento recept. Potřebovat na něj budete:
Postup:
Nechce se vám těsně před Vánocemi péct, ale potřebujete mít nějaké vánoční pečivo na stole? Vyzkoušejte tyto nepečené rumové kuličky. Ze surovin si na ně připravte:
Postup:
Zdroj: Depositphotos.com
I kokosoví ježci se dají připravit pomocí hrnku. Postačí vám na ně tyto ingredience:
Na těsto:
Na polevu a posyp:
Postup:
Ať už pečete vánoční koláčky pomocí hrnků, lžic nebo váhy, je důležité, abyste je po vychladnutí správně skladovali. Jinak by se mohla zkrátit jejich trvanlivost, případně by mohly ztratit svou typickou chuť.
Hotové cukroví vložte vždy do nádoby s pevným uzávěrem, kterou umístíte na chladné a tmavé místo, vhodná je například komora nebo spíž.
Během svátků je dobré napečené dobroty kontrolovat, abyste se ujistili, že je s nimi vše v pořádku. Suché cukroví vám vydrží čerstvé a chutné i 2 nebo 3 týdny. Krémové zákusky byste měli skladovat v lednici a sníst do 4 až 5 dní.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě