Nejlepší recepty

Hrnkový chléb téměř bez práce

Recept Hrnkový chléb téměř bez práce
22.5.2019

Miluji hrnkové recepty. Nepotřebuji váhu a ani žádné odměrky. Stačí mi pouze jeden klasický hrnek o objemu 250 ml. Včera jsem pekla tento vynikající chléb, který je téměř bez práce. Pouze smícháte suroviny, necháte stát ve skleněné zapékací misce a na druhý den (z večera do rána) chléb upečete. Autor: Mineralka

ZOBRAZIT

Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Recept Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
25.4.2019

Nevěřila jsem, že tento recept bude stát za to, ale nakonec jsem byla překvapena. Palačinky byly jemné, při pečení se vůbec nelepily na pánev a při stáčení se vůbec nelámaly. Dělala jsem z dvojnásobné dávky. Autor: Triniti

ZOBRAZIT

Křehoučká bublanina s jahodama

Recept Křehoučká bublanina s jahodama
15.6.2017

Dnes jsem dostala další nadílku jahod, tak jsem musela vykouzlit něco sladkého. Vznikla tato chutná a jemná bublanina, která byla hotová opravdu do půl hodinky. Dělávám ji doma často s různým ovocem, i s třešněmi, i těch je nyní mnoho, takže zkuste. Dělala jsem ji i ze kompotovaných jablek, z mandarinek i z meruněk. Každá jedna zmizela z plechu jako blesk. Autor: Haanka

ZOBRAZIT

Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS

Recept Vynikající a nejjednodušší korpus na dort - PAN KORPUS
10.9.2018

Tak jednoduchý a tak nadýchaný. I začátečnice v pečení už nemusí mít strach upéct jednoduché těsto na dort. Někdy to je opravdu dilema, upéct něco na narozeniny někomu, koho máte rádi. Chcete potěšit a upéct něco i vy, tak určitě nepřehlédněte tento recept na základní těsto. Těsto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na přípravu a zaručeně se vám podaří. Autor: Karambola

ZOBRAZIT

Letní karbanátky pro štíhlý pas

Recept Letní karbanátky pro štíhlý pas
10.6.2019

Objevila jsem fantastický recept na vynikající karbanátky pod sluncem. Jsou sice sušší kvůli druhu masa, jaký se tam přidává, ale mně chutnají. Namísto zelí jsem už zkoušela přidávat i cuketu a byly také fantastické. Autor: Triniti

ZOBRAZIT

Jahodový džem bez chemie

Recept Jahodový džem bez chemie
23.5.2019

Co nevidět je sezóna jahod, proto netřeba zapomínat ani na marmeládové zásoby. Jahodová marmeláda se hodí téměř do každého dezertu nebo jen tak natřít na čerstvý, voňavý domácí chlebíček, případně přidat do buchet. Autor: Naďa I.

ZOBRAZIT

Povidlové válečky ze zakysané smetany

Recept Povidlové válečky ze zakysané smetany
13.5.2019

Naplnit je můžete marmeládou, povidly, oříškovou náplní, mákem, nutelou, čokoládou nebo dokonce i kokosem. Těsto je ze zakysané smetany, při práci se vůbec netrhá a po upečení je jemné a křehké. Určitě zkuste. Autor: Mineralka

ZOBRAZIT

Cuketové placičky se sýrem a česnekem

Recept Cuketové placičky se sýrem a česnekem
28.8.2018

Cuketová sezóna v plném proudu, tak proč neuvařit něco z cukety. Falešné karbanátky z cukety jsou velmi dobrou volbou i pro milovníky masíčka. Cuketu jsem nastrouhala a přidala i tvrdý sýr, který celou hmotu dokonale spojil a při smažení se vůbec nerozpadávali. A ještě nezapomeňte na česnek, ten přece v karbanátcích nesmí chybět. Autor: Haanka

ZOBRAZIT

Borůvkový hrnkový koláč se šlehačkou

Recept Borůvkový hrnkový koláč se šlehačkou
12.7.2018

Jelikož jsem zavařovala borůvky, tak mi nedalo, abych neudělala tento fantastický borůvkový hrnkový koláček. Miluji hrnkové koláče, jsou tak jednoduché, že je zvládne připravit i začátečník/začátečnice v pečení. Použila jsem šálek o objemu 350 ml. Autor: Milka

ZOBRAZIT

Prudce návykový cuketový nákyp

Recept Prudce návykový cuketový nákyp
31.8.2018

Cuketová sezóna je v plném proudu a jak už jsem psala, tuhle zeleninu jsem si bez výhrad zamilovala, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Takže se u nás baští v nejrůznější podobě - na slano, na sladko, syrová, vařená, pečená, grilovaná i nakládaná... Autor: Danka

ZOBRAZIT

Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Recept Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou
21.5.2018

Jahody zaplavují obchody, zahrady i kuchyně. Spaste duši! Toto jídlo miluji. Je velmi chutné a hlavně jednoduché a rychlé na přípravu. Dokonalost na talíři. Ten kdo vymyslel toto tvarohové těsto, velmi pěkně mu děkuji. Jedla bych to snad i každý den, ale co by na to řekli doma, tak to tedy nevím. :D Autor: Danka

ZOBRAZIT

Za málo peněz hodně muziky. Fantastický krémový zákusek s čokoládovou polevou.

Recept Za málo peněz hodně muziky. Fantastický krémový zákusek s čokoládovou polevou.
25.2.2019

Nepotřebujete smetanu na šlehání, zakysanou smetanu ani tvaroh. Pokud Vám někdo řekne krémový zákusek, určitě si představíte pořádnou dávku šlehačky nebo nějaký sladký tvarohový nebo vanilkový pudinkový krém. Objevila jsem ale vynikající krémový zákusek i bez těchto surovin. Je šťavnatý, sladký a jistě sklidí velký úspěch i u Vás doma. Autor: Triniti

ZOBRAZIT

Mátový sirup

Recept Mátový sirup
20.5.2019

Fantastický domácí mátový sirup, který vás během letních dnů osvěží. Máta je vynikající bylinka, která také utlumuje bolest hlavy a pomáhá špatnému trávení. Připravte si sirup, který vám v komoře vydrží i jeden rok :)

ZOBRAZIT

Nejlepší jahodová bublanina

Recept Nejlepší jahodová bublanina
6.6.2018

Oblíbená bublanina mých dětí. S ovocem, které máme právě k dispozici a to jsou jahody. Už jsem tuto bublaninu dělala i s kupovaných jahod, ale nejraději mám s domácími, sladkými a šťavnatými. Samozřejmě, ne každý má tu možnost mít domácí jahody, tak se alespoň inspirujte receptem a upečete si tuto ovocnou bublaninku.

ZOBRAZIT

Nebeská Máňa

Recept Nebeská Máňa
1.10.2015

Velmi chutný zákusek, který připravíte bleskově. Samozřejmě i z plechu zmizí za pár minut. Autor: IvanK

ZOBRAZIT

Krtkův plech - hrníčkový recept

Krtkův plech - hrníčkový recept
7.2.2018

Už jsem dlouho nedělala tento zákusek. Miluje ho celá rodina, není vůbec přeslazený a není ani vůbec suchý. Banánové recepty jsou velmi oblíbené asi všude, tak vyzkoušejte i vy. Je to úplně jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice. Já ho nechávám přes noc v ledničce, ale vůbec nemusíte. Zdá se mi druhý den lepší, vláčnější. Autor: Petra

ZOBRAZIT

Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT

Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT
8.4.2019

Internetem proběhl nedávno videorecept na jakýsi krémový makovník, který mě, ač už jsem toho něco napekla, zaujal svým neobvyklým postupem a hlavně neuvěřitelným výsledným efektem. Prostě a jednoduše řečeno, "čuměla" jsem na to jako tele na nový vrata. A co teprve, když jsem to zkusila upéct. A jen pro upřesnění...opravdu se pouze nalije těsto na plech, žádný krém se "nepatlá", všechno se při pečení samo nějakým záhadným způsobem oddělí a vytvoří vrstvený koláč. Takže tenhle moučník ode mě dostal možná sice trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovní název... Autor: Danula

ZOBRAZIT

Nejlepší pudinkáče

Recept Nejlepší pudinkáče
1.12.2015

Pořád o nich čtu jak jsou výborný, tak jsem je vyzkoušela. Jsou naprosto fantastické a hned se po nich zaprášilo. Pečete je i vy?

ZOBRAZIT

Křehké šátečky ze zakysané smetany

Recept Křehké šátečky ze zakysané smetany
23.5.2019

Někdy prostě není čas na pomalé kynutí, důkladné šlehání, urputné míchání nebo několikahodinové tuhnutí v lednici. Někdy je prostě ten správný čas na to, využít nějaký ten superrychlý, na suroviny nenáročný, odzkoušený a léty prověřený recept... Autor: Danka

ZOBRAZIT

Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Recept Pečené brambory s francouzskou omáčkou
8.6.2015

Už Vás nebaví klasická rýže nebo tradiční bramborové kaše jako příloha k hlavnímu jídlu? Připravte si chutné pečené brambory s francouzskou omáčkou. Omáčka se skládá z oleje, jablečného octa, česneku a dijonské hořčice. Dijonská hořčice dodá vynikající chuť, určitě ji nezaměňujte za naši klasickou. Zkoušela jsem to a originál je přece jen lepší. Autor: Lacusin

ZOBRAZIT

Jemná jahodová bublanina

Recept Jemná jahodová bublanina
4.6.2019

Mé jahody v zahradě jsou sice zelené, ale i na ně přijde čas. Vynikající jahodová bublanina, kterou zvládne připravit i začátečník v pečení. Autor: Mineralka

ZOBRAZIT

Zapečený BRAMBORÁK v troubě

Recept Zapečený BRAMBORÁK v troubě
10.5.2018

No komu by se chtělo v tomto teple stát u sporáku a smažit bramboráčky. Tak jsem to udělala mnohem jednodušší. Vybrala jsem pekáč, vymastila ho pořádně olejem a navrstvila bramborové těsto. Šoupla jsem to do trouby a nechala zapéct. Velký bramborák byl na světě, k tomu už jen sklenici mléka a už jen hladových lidí :) Autor: Triniti

ZOBRAZIT

Holandský řízek

Recept Holandský řízek
8.1.2018

První moje otázka zněla: to už se tam nic jiného nedává, jen maso a sýr? Nevěřila jsem, že z těchto dvou surovin vznikne tak dobré jídlo, po kterém si doma oblížeme i uši :) Důležité však je to, že se to opravdu musí nechat v chladničce odležet, aby se chutě dokonale propojily. Nezapomeňte, že toto je to pravé ořechové. Ani sůl ani pepř, ani červená mletá paprika. Autor: Haanka

ZOBRAZIT