NejRecept.cz Pomazánky Tuňáková pomazánka 10 minutová tuňáková pomazánka. Suroviny stačí jen rozmixovat a můžete ji podávat.
10 minutová tuňáková pomazánka. Suroviny stačí jen rozmixovat a můžete ji podávat.
Recept 10 minutová tuňáková pomazánka. Suroviny stačí jen rozmixovat a můžete ji podávat.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Domácí tuňáková pomazánka se hodí na snídani, svačinu i večeři. Tím, že je lehká, je ideální i do diety. Nemluvě o tom, že její příprava je velmi rychlá, takže si ji můžete udělat i tehdy, když nemáte moc času.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   9.1.2025

10 minutová tuňáková pomazánka. Suroviny stačí jen rozmixovat a můžete ji podávat.

Domácí tuňáková pomazánka se hodí na snídani, svačinu i večeři. Tím, že je lehká, je ideální i do diety. Nemluvě o tom, že její příprava je velmi rychlá, takže si ji můžete udělat i tehdy, když nemáte moc času.

10 min
Čas přípravy
Suroviny
70 g
cibule
2 – 3 ks
zavařené okurky
1 stroužek
česnek
4 ks
vařené žloutky
350 g
tuňák z konzervy
3 – 4 ks
ančovičky
2 lžičky
kapary
1 lžička
mletá červená paprika
1/2 lžičky
černý mletý pepř
2 lžičky
hořčice
2 lžíce
majonéza
25 g
máslo
2 lžíce
olivový olej
2 lžičky
citrónová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy

Tuňákovou pomazánku připravuji nejen během běžných dnů, ale také na narozeninové oslavy, Vánoce nebo Silvestr, kdy z ní dělám chutné jednohubky. V receptu je použita i majonéza, ale pokud byste chtěli zdravější verzi, můžete ji nahradit jogurtem nebo tvarohem.

  1. Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, okurky, česnek, vařené žloutky, tuňáka, ančovičky, kapary, mletou papriku, černý mletý pepř, hořčici, majonézu, změklé máslo a vše důkladně rozmixujeme.
  2. Během mixování přidáme do pomazánky olivový olej, který ji zjemní, a citronovou šťávu.
  3. Hotovou pomazánku můžeme hned použít – mazat ji na čerstvé pečivo nebo z ní připravit jednohubky.

Pomazánku, která vám zbyde, vložte do nádoby s pevným uzávěrem – ideálně do sklenice. Má totiž výrazné aroma. Skladovat byste ji měli v lednici, kde vydrží několik dní. Nejlepší však bude, když ji sníte do jednoho, maximálně dvou dnů po přípravě.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář