NejRecept.cz Dezerty Bábovky 5-minutová hrníčková bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem!
5-minutová hrníčková bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem!
5-minutová hrníčková bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem!
Triniti Triniti    ·   9.4.2018

5-minutová hrníčková bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem!

Asi neexistuje jednodušší recept jako tento. Je tak fantastická a pokud jste zvyklí na takové bábovky jako dezert po hlavním jídle, tak si určitě pochutnáte. Je přímo neuvěřitelné, jak jednoduché dokáží být některé koláčky. A přitom i když tuto bábovku děláte 100 krát, nemáte co zkazit. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek
kr. cukr (1 hrnek = 250 ml)
1/2 hrnku
olej
2 ks
vejce
2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
citron - kůra
1 hrnek
mléko
rozpuštěná čokoláda podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky utřeme celá vajíčka s kr. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přilijeme olej a mléko. Na závěr už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
  2. Těsto rozdělíme v poměru 1:2. Do menší části přidáme rozpuštěnou čokoládu (případně pokud nemáte čokoládu, přidejte kakao).
  3. Připravíme si formu, vymažeme ji máslem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.
  4. Navrstvíme světlé těsto, potom kakaové nebo čokoládové a znovu světlé. Upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova, asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí.
  5. Bábovku vyklápíme až po úplném vychladnutí ve formě.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář