5 minutová záležitost a sladké pohoštění je na světě. Vynikající ovocné poháry s pořádnou dávkou šlehačky.

Jednoduchý dezert, který máte připravený i za 5 minut. Smetanu vyšlehat se ztužovačem a cukrem do tuhé šlehačky a připravit si ovoce podle chuti nebo podle sezónnosti. Já jsem zvolila tentokrát jahody, které jsem měla odložené ještě v mrazničce z mé zahrady. Nyní se můžete v zahradě najít mnoho borůvek, rybízu či ostružin. Autor: Triniti

Přidal:, 24.7.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody, Rybíz
Čas přípravy:
Recept 5 minutová záležitost a sladké pohoštění je na světě. Vynikající ovocné poháry s pořádnou dávkou šlehačky.

Suroviny

podle potřebyjahody
1 bal.vanilkového cukru
1 bal.skořicového cukru
1 bal.ztužovače šlehačky
1 kelímeksmetany ke šlehání
podle chuticukr moučka

Postup přípravy

  1. Smetanu spolu se ztužovačem a cukrem podle chuti vyšleháme do tuhé šlehačky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si ovoce, které umyjeme, pokud je velké nakrájíme ho na menší kousky.
  3. Pokud máte kyselé ovoce, obalte ho ještě ve vanilkovém cukru.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Připravíme si sklenice. Na dno navrstvíme nakrájené ovoce, navrstvíme šlehačku a vrch posypeme ještě skořicovým cukrem.
  5. Vynikající sladké rychlé pohoštění.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce