Amadina - cappuccino řezy FOTOPOSTUP

Tento recept jsem dostala mailem od přítelkyně z Rumunska. Nepodařilo se mi udělat stejný, ale chutí je vynikající, protože poprvé jsem zkusila svůj krém z cappuccina a je skutečně vhodný k vyzkoušení. Opět jsem míchala máslo s medem, což udělá zákusek lehčím. Vždy když dostanu recept, snažím se něco na něm vylepšit a tento zákusek je toho příkladem. Autor: Izabelka

Přidal:, 27.11.2017
Kategorie: Moučníky, Vánoce
Amadina - cappuccino řezy FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto: 3 x
3 ksvejce
100 gkrystalový cukr
1,5 PLhorká voda
1,5 PLolej
140 ghladká mouka
1 KLprášek do pečiva
na špic nožesoda bikarbona
1 PLkakao holandské
Krém:
600 mlhorká voda
4 PLcappuccino oříškové
1 ČLskořice
250 gmáslo
4 PLmed
6 PLdžem jahodový
1 ČLvanilková příchuť
Cappuccinový sirup:
100 mlhorká voda
2 PLcappuccino oříškové
Čokoládová poleva:
200 ghořká čokoláda
2 PLsmetana
1 PLolej
1 PLmáslo
Zdobení:
250 mlšlehačka 36%
2 PLcappuccino oříškové

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si připravila krém, protože ten musí odstát v chladničce. Horkou vodou jsem zalila 4 lžíce cappuccina a lžičku skořice. Do ještě teplého jsem přidala 2 zlaté klasy, dobře utřela a uvařila hustou kaši. Cappuccinovou kaši jsem nechala vychladit. Zatím jsem si utřela máslo do pěny a až na závěr jsem přidala med. Do máslově medového základu jsem přidávala po lžíci vychladlou kaši a dobře vyšlehala do pěny. Hotový krém jsem rozdělila na 2 části a uložila do lednice ztuhnout.
  2. Připravila jsem si těsto. Vejce, cukr, vodu a olej jsem utřela do pěny. Mouku, prášek do pečiva a sodu jsem smíchala a malých dávkách prosála do těsta. Plech jsem vystlala pečícím papírem, těsto jsem vylila a upravila. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a pekl se 10 min. Pokud se pekl první korpus připravila jsem si další těsto a třetí. Všechny se pekly 10 min. Hotové jsem nechala chladit na mřížce.
  3. Připravila jsem si cappuccinový sirup na zalévání korpusů. Zalila jsem 100 ml horké vody 2 lžíce cappuccina.
  4. Na spodek jsem položila první korpus. Potřela jsem ho cappuccinovým sirupem a potřela horkým džemem. Na džem jsem natřela polovinu krému. Položila jsem druhý korpus stejně jsem ho potřela sirupem a natřela horkým džemem a na to druhou polovinou krému. Položila jsem poslední korpus. Na koláč jsem dala pečící papír, na to desku na krájení a 4 kg cukru. Koláč jsem uložila na noc do chladničky. Druhý den jsem ho nakrájela na stejně velké kostky.
  5. Připravila jsem si čokoládovou polevu a každou kostku jsem zvlášť polila polevou tak, aby část polevy i stekla po bocích. Nakonec jsem já ještě připravila šlehačku, do které jsem přidala zbytek cappuccina a ozdobila jsem vrch. Přeji vám dobrou chuť.