Americká banánová buchta

Americká banánová buchta od Lenulky. Tato buchta je výborná hned , ale pokud vydržíte, tak do druhého dne se banány rozleží a je více aromatická a vláčná.

Recept Americká banánová buchta

Suroviny

Těsto :
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 ksprášek do pečiva
1/2 lžičkysody
100 mloleje
3 ksvejce
3 ksbanány
1/2 lžičkymleté skořice
1 hrstvlašských ořechů

Postup přípravy

  1. V míse našleháme vejce a cukr, potom zašleháme olej a přidáme rozmačkané banány. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a skořici. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.
  3. Připravené těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vychladlou buchtu krájíme na řezy, můžeme ještě pocukrovat nebo dle chuti dozdobit šlehačkou.
  5. Tato buchta je výborná hned , ale pokud vydržíte, tak do druhého dne se banány rozleží a je více aromatická a vláčná. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce