Ananasový průsvitný dort

Svěží dort vhodný na různé oslavy. Autor: Yvajs

Přidal:, 23.5.2015
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Podle ovoce, Ananas
Recept Ananasový průsvitný dort

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plechovka kompotovaný ananas
1 ksželatinový ztužovač 
1 ksprášek do pečiva 
2 - 4 lžiccukr moučka 
1 ksvanilkový pudink nebo smetanový
1 ksželatina v prášku 
1 lžícekakao 
120 gcukr moučka 
150 gpolohrubá mouka 
400 mlkompotová šťáva 
3 ksvejce 
1 kostkatvaroh
2 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme šlehačem na nejvyšší otáčky do pěny. Pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao. Dáme na pečicí papír na hluboký plech nebo do dortové formy a pečeme asi 15 minut podle trouby.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mezitím si uvaříme pudink se šťávou z kompotu, kterou dolijeme do 400 ml mlékem (nebo použijeme na dolití džus, podle kompotu.) Asi 200 ml dáme vařit a v druhých 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.
  3. Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2 - 4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus. Přidávám ještě želatinový ztužovač do jogurtových, tvarohových, šlehačkových a smetanových dortů a dezertů. Je to lepší, krém drží a lépe se pak krájí.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na krém poskládáme ovoce. My máme rádi ananas. Povrch zalijeme připravenou bezbarvou želatinou, kterou pěkně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník se želatinovou polevou je lepší druhý den, je pěkně vláčný.