Bebe sušenky si rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo. Pořádně smícháme a takto připravené těsto si rukou navrstvíme do formy. Navýšíme i kraje, aby se nám krém nelepil na formu.
Na sušenkové těsto si poklademe banány, které jsme si nakrájeli na kolečka. Připravíme si krém. V mléce si rozpustíme 2 lžíce kr. cukru (kdo má rád sladší, může přidat i více) a 1 lžičku vanilkového cukru.
Přidáme vanilkový pudink a vaříme, dokud hmota neztuhne. Jakmile máme pudink hustý, odstavíme ho a necháme mírně vychladnout. Pokud nechceme, aby se nám na něm vytvořila kůrka, přikryjeme ho alobalem.
V jiné misce si rozšleháme smetanu, 2 lžíce kr. cukru, 1 lžičku vanilky. Mixujeme dokud nám nezačne houstnout, POZOR! šlehačka nesmí být zcela tuhá - a přidáváme arašídové máslo a mascarpone. Pokračujeme v šlehání, dokud nevznikne krémová arašídová šlehačka.
Na naskládané banány si vrstvíme mírně vychladlý vanilkový pudink a následně arašídovou šlehačku.
Ozdobíme si rozdrcenými bebe sušenkami a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme v lednici pořádně ztuhnout, aby se nám dort pěkně krájel.