NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Arašídový ježek - top vánoční cukroví
Arašídový ježek - top vánoční cukroví
Recept Arašídový ježek - top vánoční cukroví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   8.11.2019

Arašídový ježek - top vánoční cukroví

Pamatuji si minulého roku, jak přišel za mnou manžel a zeptal se, jestli budeme mít letos na svátečním stole i nějaké sladké zvířátka. Až jsem přemýšlela, co za zvířátka myslel a nakonec jsem mu na tuto otázku odpověděla, samozřejmě, že jo. V obchodě jsem objevila nová vykrajovátka a tak jsem i nějaké to sladké zvířátko upekla. Autor: Petra H.

55 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
polohrubé mouky
100 g
cukr moučka
170 g
tuku (Hera)
130 g
mletých nesolených arašídů
1/2 bal.
prášku do pečiva
1 ks
vejce
špetka
soli

Poleva:

130 g
čokolády na vaření
70 g
ztuženého tuku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme ježky bez středu a se středem. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 180 stupňů upečeme (cca 7 min).
  3. Vychladlé ježky bez středu potřeme marmeládou a přilepíme tvary se středem.
  4. Bodlinky namočíme do čokoládové polevy a hned do jemně sekaných arašídů a necháme zaschnout.
  5. Do čokoládové polevy namáčíme také čumáček.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář