Arašídový ježek - top vánoční cukroví

Recept Arašídový ježek - top vánoční cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pamatuji si minulého roku, jak přišel za mnou manžel a zeptal se, jestli budeme mít letos na svátečním stole i nějaké sladké zvířátka. Až jsem přemýšlela, co za zvířátka myslel a nakonec jsem mu na tuto otázku odpověděla, samozřejmě, že jo. V obchodě jsem objevila nová vykrajovátka a tak jsem i nějaké to sladké zvířátko upekla. Autor: Petra H.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 gpolohrubé mouky
100 gcukr moučka
170 gtuku (Hera)
130 gmletých nesolených arašídů
1/2 bal.prášku do pečiva
1 ksvejce
špetkasoli

Poleva:

130 gčokolády na vaření
70 gztuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme ježky bez středu a se středem. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 180 stupňů upečeme (cca 7 min).
  3. Vychladlé ježky bez středu potřeme marmeládou a přilepíme tvary se středem.
  4. Bodlinky namočíme do čokoládové polevy a hned do jemně sekaných arašídů a necháme zaschnout.
  5. Do čokoládové polevy namáčíme také čumáček.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit