Argentinská ostrá fazolová polévka

Přidal: Morjana, 17.1.2017
Kategorie: Luštěniny, Fazolová polévka, Fazole, Husté polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Fazolovou polévku každý zná. Tradiční, se zeleninou - mrkví, petrželkou, celerem a někdo přidává i brambory. Někdo ji zahušťuje moukou, někdo smetanou, někdo přidává orestovanou cibulku na másle s červenou mletou paprikou a někdo přidává i jiné druhy luštěniny. Vyzkoušejte připravit pikantní fazolovou polévku na způsob Mexika, ale bez kukuřice. Tam ji podávají s tortilou nebo chipsy. Autor: Morjana
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Morjana, 17.1.2017
Kategorie: Luštěniny, Fazolová polévka, Fazole, Husté polévky, Polévky
SUROVINY
5 g%oleje
50 gcibulky
1 stroužekčesneku
150 gfazolí (oloupané konzervované)
100 gdrcených rajčat
špetkasoli
dle chutipepř
paprika nebo chilli papričky (lehce, dle chuti)
malá snítka čerstvého koření (např. oregano)
100 mlvývaru
- Na trošce oleje orestujeme cibulku a česnek, pak přidáme okapané fazolky, orestujeme a podlijeme vývarem. Chvíli vaříme.
- Přidáme drcená rajčata a vaříme, než polévka zhoustne (přibližně 10 minut) ochutnáme a osolíme dle potřeby. Přidáme papriku nebo chilli papričky.
- Před podáváním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým kořením, např. oreganem.
- Tip: Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji do polévky těsně před dovařením, lehce promíchejte a prohřejte.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Argentínska ostrá fazuľová polievka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU