NejRecept.cz Dezerty Koláče Aspiková buchta s jahodami a krémem. Osvěžující dezert, který je jako stvořený na léto.
Aspiková buchta s jahodami a krémem. Osvěžující dezert, který je jako stvořený na léto.
Recept Aspiková buchta s jahodami a krémem. Osvěžující dezert, který je jako stvořený na léto.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Jahodová buchta je lahodný dezert, který potěší perfektní kombinací nadýchaného těsta a sladkého ovoce. Jeho příprava je rychlá a zvládne ji úplně každý. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.8.2024

Aspiková buchta s jahodami a krémem. Osvěžující dezert, který je jako stvořený na léto.

Jahodová buchta je lahodný dezert, který potěší perfektní kombinací nadýchaného těsta a sladkého ovoce. Jeho příprava je rychlá a zvládne ji úplně každý. Autor: Jaroslava Fišarová

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

6 ks
vejce
240 g
krystalový cukr
210 g
hladká mouka
1/2 bal
prášek do pečiva

Krém

2 ks
smetana ke šlehání
2 ks
zakysaná smetana
2 ks
vanilkový cukr

Aspik

1/2 l
voda
1 ks
vanilkový pudink
1 ks
citrónový Vitacit
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Vyzkoušejte tento lehký a rychlý dezert. Pokud doma náhodou nemáte jahody, můžete je nahradit malinami, broskvemi, borůvkami nebo jakýmkoli jiným ovocem. To dodá celému receptu svěžest a bude skvěle kontrastovat se sladkým a jemným krémem.

  1. Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek a všechno dobře promícháme. Hotové těsto nalijeme na plech a pečeme na 180 °C přibližně 10 až 15 minut.
  2. V misce vyšleháme dvě šlehačky. Následně do nich přimícháme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a krém natřeme na vychladlé těsto.
  3. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme vanilkový pudink a Vitacit. Pokud ho nemáme, můžeme ho nahradit 1 lžičkou kyseliny citrónové, kterou smícháme s 3 až 4 lžícemi cukru. Směs promícháme a pomalu zahříváme. Dáváme si ale pozor, abychom nedosáhli bodu varu. Jinak by aspik nezhoustl. Hotový aspik zchladíme ve studené vodě.
  4. Na buchtu, která je natřená krémem, poklademe očištěné a nakrájené jahody. Celý dezert opatrně polijeme vlažným aspikem a dáme do ledničky vychladit.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář