NejRecept.cz Maso Hovězí maso Azu po tatarsku s jasmínovou rýží
Azu po tatarsku s jasmínovou rýží
Recept Azu po tatarsku s jasmínovou rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   9.7.2019

Azu po tatarsku s jasmínovou rýží

Dneska už se musím jen v duchu smát, když si vzpomenu, jak hrozně jsem se bála a dlouho se vyhýbala přípravě jakékoliv omáčky. Maso jsem vždycky jen všemožně pekla a smažila nebo radši vybírala pokrmy bez masa a nebo s použitím uzenin. Inu, každé začátky jsou těžké. Zvlášt, když si v pubertě myslíte, že nic z toho, co vás rodiče chtějí naučit, nebudete nikdy v životě potřebovat, že...!!! Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
hovězího masa (roštěná, na nudličky)
2 ks
větší cibule (nadrobno)
1 ks
malá plechovka rajčatového protlaku
1 lžíce
krystalu
2 ks
bobkové listy
1 l
masového vývaru
6 ks
sterilovaných okurek (na kostičky)
50 g
másla
2 vrchovaté lžíce
hladké mouky
olej
sůl, mletý černý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso v misce opepříme, přidáme 1 lžíci oleje, důkladně promícháme a necháme 2 hodinky v chladu odležet. Poté zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme z pánve a do výpeku vsypeme cibuli a restujeme do světlehněda. Přisypeme cukr, necháme ho roztopit, přidáme rajský protlak a zarestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme maso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokličkou doměkka.
  2. V misce si rozmícháme změklé máslo s hladkou moukou a touto vzniklou hmotou omáčku zahustíme. přidáme sterilované okurky a vše necháme dalších 10 minut provařit. Dochutíme solí a mletým pepřem, případně dle chuti i kapkou sojové omáčky.
  3. Já přidala ještě špetku mletého chilli.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Jozef5686479    ·   12.9.2021   ·   Odpovědět   ·  

Najhorší recept neodporúčam v žiadnom prípade, chuť jedla = školská jedáleň

NejLucka NejLucka    ·   19.9.2021   ·   Odpovědět   ·  

sto lidí, sto chutí

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář