Babiččin hrnkový jablečný koláček

Letos byla úroda jablek velmi bohatá. Ještě stále máme doma uskladněny domácí jablíčka, tak je postupně spotřebovávám do koláčků. Tentokrát jsem pekla vynikající hrnkový jablečný koláček našich babiček. S oříšky, kakaem, skořicí. Samé dobré suroviny a hlavně voňavé. Při pečení vám už budou i sliny téct. Autor: Mineralka

Přidal:, 10.12.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Babiččin hrnkový jablečný koláček

Suroviny

1 hrnek = 200 ml
2 hrnkyhrubá mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
2 hrnkykr. cukr
1 bal.prášek do pečiva
2 PLkakao
1/2 hrnkumleté ​​oříšky
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.skořicový cukr
1 hrnekmléko
1 hrnekolej
1 hrneknastrouhané jablka
3 ksvejce

Postup přípravy

  1. Nejdříve si v misce smícháme všechny suché suroviny. Potom přidáme ostatní a vše spolu promícháme. Těsto je hotové.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Stačí těsto už jen nalít do vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem.
  3. Takto připravený plech dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 st. asi 45 minut, sledujeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po vychladnutí povrch potřeme domácí marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.