Babiččin kynutý meruňkový koláč s drobenkou

Voňavý a velmi chutný ovocný koláč s drobenkou. Přesně jako dělala moje babička, akorát ne s meruňkami, ale se švestkami. Myslím, že pokud máte různé ovoce, klidně pečení zdar. Meruněk dávám hodně, máme rádi pořádně ovocné a šťavnaté. Vyzkoušejte i vy. Tato dávka vyjde na 2 plechy. Autor: Karambola

Přidal:, 9.8.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Meruňky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Babiččin kynutý meruňkový koláč s drobenkou

Suroviny

600 gpolohrubá mouka
40 gčerstvé droždí
2 PLkr. cukr
300 mlmléko
100 mlolej
2 ksvejce
Drobenka:
6 PLpolohrubá mouka
6 PLkr. cukr
2 PLmáslo
ovoce podle chuti

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do misky a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi půl hodinu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Po půl hodině těsto rozválíme a přesuneme na plech, poklademe rozpůlené meruňky bříškem dolů a posypeme drobenkou.
  3. Necháme ještě 20 minut kynout a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme cca půl hodinu.