NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Babiččin mazanec
Babiččin mazanec
Recept Babiččin mazanec
Foto: Jaja79

Pokud ještě stále kupujete toto velikonoční pečivo v obchodě, je čas změnit to :) Jednoduchý recept, který zvládnete připravit i vy. Toto byla jen zkouška a na velikonočním stole určitě nebude chybět. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.3.2019

Babiččin mazanec

Pokud ještě stále kupujete toto velikonoční pečivo v obchodě, je čas změnit to :) Jednoduchý recept, který zvládnete připravit i vy. Toto byla jen zkouška a na velikonočním stole určitě nebude chybět. Autor: Jaja

45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
400 ml
vlažné mléko
200 g
měkké máslo
2 lžíce
rum
60 g
droždí
1 balíček
vanilkový cukr
1 kg
polohrubá mouka
1/2 lžičky
sůl
4 ks
žloutek
200 g
cukr krupice
vejce na potření
mandle na ozdobu
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme kvásek - trochu mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut a potom kvásek přidáme k mouce, zbývajícímu cukru, soli, vanilce. Potom přidáme žloutky, zbylé mléko, rum a rozpuštěné máslo. Vše spolu zpracujeme a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Po hodině těsto rozdělíme na polovinu a vytvarujeme bochánky, které přendáme na papírem vyložený plech a necháme pod utěrkou kynout ještě 15 minut.
  3. Potom povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  4. Pečeme na 200 stupňů 10 minut, potom teplotu stáhneme na 150 a dopékáme dalších 30-40 minut.
Komentáře k receptu
LENKA R.    ·   18.4.2021   ·   Odpovědět   ·  

Moc dobré a s těstem se krásně pracuje 😉👍👍👍

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2021   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář