NejRecept.cz Dezerty Moučníky Babiččin medovník
Babiččin medovník
Recept Babiččin medovník
Foto: smiley536

Jednoduchý koláček, který je sice nejlepší když postojí minimálně 2 dny. Já používám do těsta Heru, ale pokud máte nějaké výhrady k ztuženého tuku, můžete stuž. tuk zaměnit za kvalitní máslo. Dělala jsem i s máslem a chuťově to bylo asi i stejné. Já velmi takto chutě nerozeznám, ale někdo z vás možná ano :) Autor: smiley

smiley536 smiley536    ·   30.4.2018

Babiččin medovník

Jednoduchý koláček, který je sice nejlepší když postojí minimálně 2 dny. Já používám do těsta Heru, ale pokud máte nějaké výhrady k ztuženého tuku, můžete stuž. tuk zaměnit za kvalitní máslo. Dělala jsem i s máslem a chuťově to bylo asi i stejné. Já velmi takto chutě nerozeznám, ale někdo z vás možná ano :) Autor: smiley

Suroviny

Těsto:

165 g
Hery
2 lžíce
medu
180 g
cukru krupice
2 ks
vejce
250 g
hladké mouky
1/2 lžičky
jedlé sody

Krém:

500 ml
mléka
6 lžic
dětské krupičky
2 lžíce
cukru krupice
200 g
másla
170 g
Salka

Na dozdobení:

půlky vlašských ořechů
mleté vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Poté postupně přidáme krupičku a cukr, mícháme, dokud nevznikne hustší hmota. Odstavíme a vmícháme máslo a salko. Mícháme do vychladnutí.
  2. Máslo s medem rozpustíme a vyšleháme s cukrem a vejci. Postupně vmícháme mouku se sodou.
  3. 1/2 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 160 - 180 °C asi 10 minut. Poté stejně upečeme i druhou polovinu těsta.
  4. Vychladlé korpusy rozkrojíme vždy na polovinu. Každý plát natřeme krémem a skládáme na sebe. Nakonec medovník potřeme krémem ze všech stran a posypeme ořechy.
  5. Necháme ztuhnout v chladu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář