Babiččin medovník

Recept Babiččin medovník

Přidal: , 30.4.2018

Kategorie: Dorty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Recept Babiččin medovník
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý koláček, který je sice nejlepší když postojí minimálně 2 dny. Já používám do těsta Heru, ale pokud máte nějaké výhrady k ztuženého tuku, můžete stuž. tuk zaměnit za kvalitní máslo. Dělala jsem i s máslem a chuťově to bylo asi i stejné. Já velmi takto chutě nerozeznám, ale někdo z vás možná ano :) Autor: smiley

FOTO OD VÁS
Recept Babiččin medovník
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.4.2018

Kategorie: Dorty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

165 gHery
2 lžícemedu
180 gcukru krupice
2 ksvejce
250 ghladké mouky
1/2 lžičkyjedlé sody

Krém:

500 mlmléka
6 lžicdětské krupičky
2 lžícecukru krupice
200 gmásla
170 gSalka

Na dozdobení:

půlky vlašských ořechů
mleté vlašské ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Poté postupně přidáme krupičku a cukr, mícháme, dokud nevznikne hustší hmota. Odstavíme a vmícháme máslo a salko. Mícháme do vychladnutí.
  2. Máslo s medem rozpustíme a vyšleháme s cukrem a vejci. Postupně vmícháme mouku se sodou.
  3. 1/2 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 160 - 180 °C asi 10 minut. Poté stejně upečeme i druhou polovinu těsta.
  4. Vychladlé korpusy rozkrojíme vždy na polovinu. Každý plát natřeme krémem a skládáme na sebe. Nakonec medovník potřeme krémem ze všech stran a posypeme ořechy.
  5. Necháme ztuhnout v chladu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit