NejRecept.cz Dezerty Koláče Moravské koláče Babiččin recept na neskutečně chutné kynuté koláčky. Díky srolovanému tvarohu v těstě jsou koláčky dokonalé.
Babiččin recept na neskutečně chutné kynuté koláčky. Díky srolovanému tvarohu v těstě jsou koláčky dokonalé.
Babiččin recept na neskutečně chutné kynuté koláčky. Díky srolovanému tvarohu v těstě jsou koláčky dokonalé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Koláčky získávají svou dokonalou vláčnost díky použitému tvarohu v těstě. Na vrch se dá dát libovolná náplň, tentokrát jsem si vybrala hrušková povidla. Tento recept je skvělý pro využití různých druhů ovocných povidel, což umožňuje variabilitu chutí podle aktuální sezóny nebo osobních preferencí. Koláčky jsou ideální pro rodinné oslavy či jako sladké pohoštění pro návštěvy. Jsou nejen chutné, ale i vizuálně lákavé, což z nich dělá oblíbenou volbu pro mnohé příležitosti.

Lacusin Lacusin    ·   29.4.2024

Babiččin recept na neskutečně chutné kynuté koláčky. Díky srolovanému tvarohu v těstě jsou koláčky dokonalé.

Koláčky získávají svou dokonalou vláčnost díky použitému tvarohu v těstě. Na vrch se dá dát libovolná náplň, tentokrát jsem si vybrala hrušková povidla. Tento recept je skvělý pro využití různých druhů ovocných povidel, což umožňuje variabilitu chutí podle aktuální sezóny nebo osobních preferencí. Koláčky jsou ideální pro rodinné oslavy či jako sladké pohoštění pro návštěvy. Jsou nejen chutné, ale i vizuálně lákavé, což z nich dělá oblíbenou volbu pro mnohé příležitosti.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 ml
vlažné mléko
20 g
droždí
100 g
cukor
2 ks
žloutek
100 g
rozpuštěné máslo
500 g
hladká mouka
1 lžička
rum
špetka
sůl

Tvarohová náplň:

250 g
měkký tvaroh
1 lžíce
vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce
moučkový cukr

Hrušková náplň:

250 g
hrušková povidla

Pro dokončení:

1 ks
rozšlehané vajíčko
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Do mírně teplého mléka rozdrobíme kvasnice, přisypeme cukr, vše dobře promícháme a počkáme, až kvásek začne pracovat.
  2. Do připraveného kvásku přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, rum, mouku a špetku soli. Vše důkladně zamícháme, dokud těsto nebude hladké a vláčné. Poté ho jemně posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout po dobu jedné hodiny.
  3. Na tvarohovou náplň si smícháme tvaroh s pudinkovým práškem a cukrem. Vše důkladně promícháme do hladka. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, aby byla náplň řidší.
  4. Vykynuté těsto vyválíme na obdélníkový plát a rovnoměrně ho potřeme připravenou tvarohovou náplní. Poté těsto pevně srolujeme do tvaru rolády. Nakonec roládu nakrájíme na kolečka o tloušťce přibližně 1 cm.
  5. Přeneseme nakrájená kolečka na plech vyložený pečicím papírem. Do středu každého kolečka palcem vytvoříme malý důlek, do kterého následně vložíme povidla. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem, což jim dodá při pečení krásný zlatavý lesk.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud koláčky nezískají zlatavou barvu. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář