NejRecept.cz Polévky Husté polévky Fazolová polévka Babiččina bílá fazolečka z uzených žeber. Polévka, která vás vrátí do dětství a zahřeje na žaludku i u srdce.
Babiččina bílá fazolečka z uzených žeber. Polévka, která vás vrátí do dětství a zahřeje na žaludku i u srdce.
Recept Babiččina bílá fazolečka z uzených žeber. Polévka, která vás vrátí do dětství a zahřeje na žaludku i u srdce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   9.5.2023

Babiččina bílá fazolečka z uzených žeber. Polévka, která vás vrátí do dětství a zahřeje na žaludku i u srdce.

Fazolová polévka je klasika, recept naší babičky, která ji dělávala bez kompromisů. Uzená žebra jí dodávají jedinečnou chuť a zasytí na dlouhou dobu.

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
600-700 g
uzená žebra
200 g
bílé fazole
5-6 ks
brambory
3 ks
bobkový list
7 ks
nový pepř
10 ks
černý celý pepř
podle chuti
sůl
2 ks
česnek
1 ks
zakysaná smetana
k zahuštění
hladká mouka
podle chuti
ocot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uzená žebra uvařte s fazolemi, bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Pokud chceme proces urychlit, můžeme použít tlakový hrnec. Je však třeba dbát na dostatečné množství vody, aby se fazole nepřipálily.
  2. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory. Jednu bramboru nekrájíme, ale nastrouháme, zahustí a ochutí polévku. Osolte a přidejte prolisovaný česnek.
  3. Když jsou brambory téměř měkké, odeberte z polévky do mísy trochu vody a smíchejte ji se zakysanou smetanou a trochou mouky. Takto připravenou smetanu vlijte do polévky. Tím zajistíte, že se nesrazí.
  4. Nechte ji povařit a přidejte ještě trochu octa, pokud ji chcete mít kyselejší.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář