NejRecept.cz Luštěniny Čočka Babiččina čočka na kyselo s klobásou.
Babiččina čočka na kyselo s klobásou.
Recept Babiččina čočka na kyselo s klobásou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Martin Čzedron

Jednoduché a výživné jídlo, které se u nás dříve vařilo při každé příležitosti. Přesně tak si pamatuji čočku na kyselo, ke které jsme obvykle podávali opečenou klobásku. Tentokrát jsme na ni doma opět dostali chuť, proto jsme neváhali a připravili ji podle tohoto receptu. Autor: Martin Čzedron

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.10.2024

Babiččina čočka na kyselo s klobásou.

Jednoduché a výživné jídlo, které se u nás dříve vařilo při každé příležitosti. Přesně tak si pamatuji čočku na kyselo, ke které jsme obvykle podávali opečenou klobásku. Tentokrát jsme na ni doma opět dostali chuť, proto jsme neváhali a připravili ji podle tohoto receptu. Autor: Martin Čzedron

15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
2 ks
cibule
40 dkg
čočka
2 ks
bobkový list
0,3 l
zakysaná smetana
1/2 lžíce
hladká mouka
podle chuti
sůl
podle chuti
ocet
podle chuti
čerstvé bylinky
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Čočku na kyselo si můžete připravit k obědu i k večeři. Nejlépe chutná s opečenou klobáskou a vejcem. Ty z ní udělají dokonalý pokrm, který vás zasytí na celý den.

  1. Čočku probereme a na hodinu namočíme do vody.
  2. Čočku dáme do hrnce, přidáme k ní celé cibule, bobkový list a uvaříme.
  3. Cibule a bobkový list vytáhneme z hrnce a vývar necháme do přibližně poloviny čočky.
  4. Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme mouku, pořádně promícháme a nalijeme do čočky. Ochutíme solí, octem a přidáme čerstvé bylinky podle chuti.
  5. Čočku ještě krátce povaříme a poté odstavíme z ohně.

K hotové čočce můžeme podávat různé přílohy. Skvělou volbou je čerstvý chléb nebo kyselé okurky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář