Babiččina hrníčková bublanina

Recept Babiččina hrníčková bublanina

Přidal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchá bublanina z pár surovin, která chutná jako od babičky. Můžete ji upéct s ovocem podle své chuti. Ať už máte čerstvé nebo zmrazené. Za mě nejlépe chutná se směsí černého a červeného rybízu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto:

2 bulkypolohrubá mouka
1 hrnekkrystalový cukr
1 hrnekmléko
1/2 hrníčkuolej
2 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr

Ovoce:

300 g černý rybíz
300 g červený rybíz

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky spolu se špetkou soli vyšleháme na hustý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny přilijeme olej a mléko a spolu smícháme.
  3. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Směs přisypeme do utřených tekutých surovin a vypracujeme těsto. Nakonec jemně zamícháme vyšlehaný bílkový sníh.
  4. Připravené těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Do těsta rovnoměrně rozvrstvíme čerstvé nebo i mražené ovoce.
  5. Pečeme na asi 30 minut na 180°C.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit