NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Babiččina hrníčková bublanina
Babiččina hrníčková bublanina
Recept Babiččina hrníčková bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jednoduchá bublanina z pár surovin, která chutná jako od babičky. Můžete ji upéct s ovocem podle své chuti. Ať už máte čerstvé nebo zmrazené. Za mě nejlépe chutná se směsí černého a červeného rybízu.

skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   24.5.2022

Babiččina hrníčková bublanina

Jednoduchá bublanina z pár surovin, která chutná jako od babičky. Můžete ji upéct s ovocem podle své chuti. Ať už máte čerstvé nebo zmrazené. Za mě nejlépe chutná se směsí černého a červeného rybízu.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Cesto:

2 bulky
polohrubá mouka
1 hrnek
krystalový cukr
1 hrnek
mléko
1/2 hrníčku
olej
2 ks
vejce
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr

Ovoce:

300 g
černý rybíz
300 g
červený rybíz
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky spolu se špetkou soli vyšleháme na hustý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny přilijeme olej a mléko a spolu smícháme.
  3. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Směs přisypeme do utřených tekutých surovin a vypracujeme těsto. Nakonec jemně zamícháme vyšlehaný bílkový sníh.
  4. Připravené těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Do těsta rovnoměrně rozvrstvíme čerstvé nebo i mražené ovoce.
  5. Pečeme na asi 30 minut na 180°C.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář