Babiččina sekaná

Takovou dobrou sekanou jste určitě nejedli. Babička ji u nás doma uměla připravit nejlepší. Přidávala tajnou ingredienci a tou byla barevná paprika. Fantasticky se tam hodila, někdy přidala červenou, někdy zelenou a někde červenou a někdy i kombinaci všech tří. Samozřejmě netřeba to s ní přehnat, protože pak by to byla papriková sekaná. Má pouze dodat speciální chuť. Autor: kocmax

Přidal:, 29.5.2017
Kategorie: Sekaná, Hovězí, Vepřové, Maso, Mleté maso, Hlavní jídla
Recept Babiččina sekaná

Suroviny

700 gsměsi mletého hovězího a vepřového masa
3 ksrohlíky
300 mlnízkotučného mléka
120 gčerstvé barevné papriky
2 ksvejce
120 gcibule
60 gstrouhanky
1 ksjarní cibulka
podle chutisůl a pepř

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi.
  3. Papriku a jarní cibulku nakrájíme na jemno.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Všechny suroviny v míse důkladně promícháme.
  5. Vzniklou směs vložíme do silikonové formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC přibližně hodinuTip: Piškotový beránek za 15 Kč

Můj blog: Vaříme bez tuku