Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Klasika, která nikdy nesklame. Tyhle buchty jsou na druhý den parádní a vláčné... Těsto by se nemělo udělat moc tuhé. Tohle je nejlepší těsto na buchty jaké znám. Určitě vyzkoušejte upéct s různou nádivkou. Já většinou plním povidly, ale už jsem zkoušela i s mákem. Mně velmi chutnaly, ale u nás doma mák velmi nejde, tak se mi nevyplatí dělat pouze pro mě :) přizpůsobím se a naplním povidly, tak vím, že z plechu zmizí za pár minut a ještě horké. Autor: Reny Naty A.

Přidal:Reny Naty A., 18.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Suroviny

500 ghladké mouky
50 gcukru
50 gtuku
1 ksvejce
20 gdroždí
5 gsoli
asi 1/4 lmléka
citronová kůra, vanilka

Postup přípravy

  1. Spracujeme těsto. Necháme asi hodinu kynout a pak naplníme povidly. Svineme do buchty.
  2. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, nebo sadla a buchty v něm trochu poválíme, aby se nám neslepily.
  3. Necháme ještě tak 15 -20 minut dokynout.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 25 -35 minut.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL