Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Přidal: Reny Naty A., 18.7.2017
Kategorie: Buchty, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasika, která nikdy nesklame. Tyhle buchty jsou na druhý den parádní a vláčné... Těsto by se nemělo udělat moc tuhé. Tohle je nejlepší těsto na buchty jaké znám. Určitě vyzkoušejte upéct s různou nádivkou. Já většinou plním povidly, ale už jsem zkoušela i s mákem. Mně velmi chutnaly, ale u nás doma mák velmi nejde, tak se mi nevyplatí dělat pouze pro mě :) přizpůsobím se a naplním povidly, tak vím, že z plechu zmizí za pár minut a ještě horké. Autor: Reny Naty A.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Reny Naty A., 18.7.2017
Kategorie: Buchty, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty, Oběd, Část dne
SUROVINY
500 ghladké mouky
50 gcukru
50 gtuku
1 ksvejce
20 gdroždí
5 gsoli
asi 1/4 lmléka
citronová kůra, vanilka
- Spracujeme těsto. Necháme asi hodinu kynout a pak naplníme povidly. Svineme do buchty.
- Do pekáčku nalijeme trochu oleje, nebo sadla a buchty v něm trochu poválíme, aby se nám neslepily.
- Necháme ještě tak 15 -20 minut dokynout.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 25 -35 minut.
Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Babičkine buchty (zo starej kuchárky).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bułki jak od babci (ze starej książki kucharskiej).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Omas Buchteln (aus einem uralten Kochbuch) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből).
KOMENTÁŘE K RECEPTU