NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Recept Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Klasika, která nikdy nesklame. Tyhle buchty jsou na druhý den parádní a vláčné... Těsto by se nemělo udělat moc tuhé. Tohle je nejlepší těsto na buchty jaké znám. Určitě vyzkoušejte upéct s různou nádivkou. Já většinou plním povidly, ale už jsem zkoušela i s mákem. Mně velmi chutnaly, ale u nás doma mák velmi nejde, tak se mi nevyplatí dělat pouze pro mě :) přizpůsobím se a naplním povidly, tak vím, že z plechu zmizí za pár minut a ještě horké. Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   18.7.2017

Babiččiny buchty (ze staré kuchařky)

Klasika, která nikdy nesklame. Tyhle buchty jsou na druhý den parádní a vláčné... Těsto by se nemělo udělat moc tuhé. Tohle je nejlepší těsto na buchty jaké znám. Určitě vyzkoušejte upéct s různou nádivkou. Já většinou plním povidly, ale už jsem zkoušela i s mákem. Mně velmi chutnaly, ale u nás doma mák velmi nejde, tak se mi nevyplatí dělat pouze pro mě :) přizpůsobím se a naplním povidly, tak vím, že z plechu zmizí za pár minut a ještě horké. Autor: Reny Naty A.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké mouky
50 g
cukru
50 g
tuku
1 ks
vejce
20 g
droždí
5 g
soli
asi 1/4 l
mléka
citronová kůra, vanilka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Spracujeme těsto. Necháme asi hodinu kynout a pak naplníme povidly. Svineme do buchty.
  2. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, nebo sadla a buchty v něm trochu poválíme, aby se nám neslepily.
  3. Necháme ještě tak 15 -20 minut dokynout.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 25 -35 minut.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty