Babiččiny koblihy s bílkovou pěnou

Přidal: Emília Raganová, 15.3.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak konečně po třech měsících jsem se dostala i k vaření a pečení. Myslím, že dost bylo vylehávání v posteli, i když ani teď to ještě není super, ale pomalu si zvykám. Takže dnes byly Babiččiny koblihy. Jen se tak po nich zaprášilo ... Zvyknu dělávat bílkovou pěnu, ale pokud nemáte čas a ani vám to nechutná, tak dejte na vrch každé koblihy trochu povidel. Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 15.3.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Oběd
SUROVINY
Těsto:
1 kgpolohrubé mouky
0,5 kghladké mouky
9 dlmléka
6 PLrumu
16 dkgmásla
5 ksžloutků
6 PLmoučkového cukru
špetkasoli
2 kostkydroždí
Pěna:
4 ksbílky
4 PLkr. cukr
4 PLmarmeláda
- Klasicky připravíme kvásek - v troše teplého mléka rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
KOMENTÁŘE K RECEPTU