Babiččiny pařené buchty se skořicí

Recept Babiččiny pařené buchty se skořicí

Přidal: Mineralka, 16.10.2020

Kategorie: Sladká jídla, Buchty, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční hlavní sladké jídlo, které má v oblibě moje starší dcera. Vynikající dobrota. Recept je ještě od mé babičky, která do těsta přidávala i vajíčko. Já jsem si tento recept oblíbila a pokud dělávám pařené buchty, tak jedině podle tohoto receptu. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 16.10.2020

Kategorie: Sladká jídla, Buchty, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
125 mlvoda
125 mlmléko
1 ksvejce
2 PLolej
1/2 kostkydroždí
1 lžícekrystalový cukr
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zamícháme si těsto tak, že si necháme vzejít kvásek - teplá voda, cukr, droždí a následně přidáme ostatní suroviny. Uděláme klasické kynuté těsto.
  2. Necháme kynout na teplém místě zakryté utěrkou.
  3. Vyválíme, nakrájíme na kostičky a dáme náplň (povidla, nutelu a podobně).
  4. Tvarujeme buchtičky, dobře uzavřeme a paříme v páře asi 8-10 min. (Podle velikosti buchet).
  5. Polijeme máslem a posypeme skořicovým cukrem nebo grankem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit