NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Babiččiny perníkové řezy
Babiččiny perníkové řezy
Recept Babiččiny perníkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   27.1.2020

Babiččiny perníkové řezy

Fantastický koláček, který při pečení provoní celý byt. Tato vůně mi připomíná mé dětství, když jsme chodili na prázdniny k babičce. Je vynikající, vyzkoušejte. Obohatila jsem tento recept o fíky a datle. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
460 g
hladké mouky
1 bal.
kypřícího prášku do perníku
1 lžička
perníkového koření
100 g
cukru moučka
200 g
medu
2 ks
vejce
1 sklenka
švestkových povidel
několik
fíků nakrájených nadrobno
několik
nakrájených datlí
1/2 hrsti
nasekaných vlašských ořechů
1/2 hrsti
oloupaných nasekaných mandlí
3 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny sypké suroviny smícháme - mouku, kypřící prášek, koření, cukr. Přidáme vajíčka a med.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky nejméně na hodinu.
  3. Po hodině těsto vyjmeme, rozdělíme na polovinu, rozválíme na tenčí plát. Jeden plát položíme na papírem vyložený plech na pečení a natřeme náplň.
  4. Náplň připravíme následovně:
    Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Na závěr přidáme rum a dobře promícháme.
  5. Na náplň položíme druhý plát těsta a vidličkou povrch propícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář