Babiččiny perníkové řezy

Recept Babiččiny perníkové řezy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický koláček, který při pečení provoní celý byt. Tato vůně mi připomíná mé dětství, když jsme chodili na prázdniny k babičce. Je vynikající, vyzkoušejte. Obohatila jsem tento recept o fíky a datle. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

460 ghladké mouky
1 bal.kypřícího prášku do perníku
1 lžičkaperníkového koření
100 gcukru moučka
200 gmedu
2 ksvejce
1 sklenkašvestkových povidel
několikfíků nakrájených nadrobno
několiknakrájených datlí
1/2 hrstinasekaných vlašských ořechů
1/2 hrstioloupaných nasekaných mandlí
3 lžícerumu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny sypké suroviny smícháme - mouku, kypřící prášek, koření, cukr. Přidáme vajíčka a med.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky nejméně na hodinu.
  3. Po hodině těsto vyjmeme, rozdělíme na polovinu, rozválíme na tenčí plát. Jeden plát položíme na papírem vyložený plech na pečení a natřeme náplň.
  4. Náplň připravíme následovně:
    Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Na závěr přidáme rum a dobře promícháme.
  5. Na náplň položíme druhý plát těsta a vidličkou povrch propícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit