NejRecept.cz Dezerty Bábovky Bábovka s větrníkovou příchutí podle jednoduchého hrnkového receptu.
Bábovka s větrníkovou příchutí podle jednoduchého hrnkového receptu.
Bábovka s větrníkovou příchutí podle jednoduchého hrnkového receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   12.6.2024

Bábovka s větrníkovou příchutí podle jednoduchého hrnkového receptu.

Máte už po krk tradiční bábovky a toužíte po něčem originálnějším? Vyzkoušejte recept na karamelovou bábovku. Název této bábovky mě zaujal, tak jsem ji musela vyzkoušet. Její vůně je neodolatelná a barva dokonale lákavá. Chuťově připomíná klasické karamelové zákusky z cukráren, jako je například větrník, a to díky karamelu, který se přidává do těsta. Cukr se upálí na karamel, přidá se šlehačková smetana, která karamel krásně zjemní a v konečném výsledku je to neskutečná dobrota. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

1 hrnek = 250 ml

5 lžic
krystalový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
4 ks
vejce
1 a 1/2 hrnku
krystalový cukr
1 hrnek
olej
3 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
  1. 5 lžíc cukru dáme do hrnce a upálíme na karamel. Když máme karamel, zalijeme ho smetanou, kterou jsme trochu ohřáli, aby se nám karamel nesrazil. Mícháním připravíme krémový karamel, který odstavíme.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, horký karamel (za stálého šlehání) a na závěr přidáme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravené těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
  4. Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut – sledujeme a zkoušíme špejlí. Když máme špejli suchou, vybíráme. Necháme úplně vychladnout a vyklopíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář