Bábovka v příchuti kakao-kokos

Recept Bábovka v příchuti kakao-kokos
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bábovku si dokážete připravit na řadu způsobů a v různých příchutích. V tomto receptu naleznete kakaovo-kokosovou bábovku, doplněnou o bílkoviny díky proteinu a bílému jogurtu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ

3 ksvejce
100 g med
250 g hladká špaldová mouka
120 g bílý jogurt
1 ksprášek do pečiva
10 g kokosový olej
150 ml mléko
špetkasůl

Kakaová část (2/3 těsta)

15 gkakao
30 g čokoládový protein (není třeba)

Kokosová část (1/3 těsta)

15 gstrouhaný kokos
20 g kokosová mouka
15 gprotein (netřeba)
trochu vody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bábovkovou formu vymažeme (já jsem použila kokosový olej ve spreji) a vysypeme moukou (já jsem použila směs špaldové a kokosové).
  2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Žloutky s medem utřeme metličkou, přidáme rozpuštěný kokosový olej, mléko, jogurt a smícháme.
  3. Dále do žloutkové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto rozdělíme přibližně na 2/3 a 1/3.
  4. Do větší části přimícháme kakao a protein. Do menší části přimícháme kokos, kokosovou mouku, protein a trochu vody. Do formy nalijeme polovinu kakaového těsta, na něj nalijeme kokosovou část a nakonec zbytek kakaové. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 45 minut. Po dopečení můžete polit rozpuštěnou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit