NejRecept.cz Dezerty Moučníky Báč - recept z Domažlicka
Báč - recept z Domažlicka
Báč - recept z Domažlicka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   17.12.2015

Báč - recept z Domažlicka

Báč od Romči

Suroviny
1/2 kg
polohrubé mouky
1/2 kg
najemno nastrouhaných a uvařených brambor
dle potřeby
sůl, pepř, česnek, majoránka
2 ks
vejce
6 lžic
oleje
30 g
droždí
cca 250 ml
vlahého mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kvásek- droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, počkáme asi 5 minut až droždí vzejde.
  2. Brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přelijeme je vlahým mlékem a přidáme mouku a olej.
  3. Pak vmícháme kvásek z droždí a naposled přimícháme koření. Necháme asi půl hodiny kynout a pak těsto vlijeme na vymazaný pekáč.
  4. Báč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 min, podle typu trouby. Chutná k polévce.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář