Báč - recept z Domažlicka

Přidal: Romča Važa, 17.12.2015
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Báč od Romči
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 17.12.2015
SUROVINY
1/2 kgpolohrubé mouky
1/2 kgnajemno nastrouhaných a uvařených brambor
dle potřebysůl, pepř, česnek, majoránka
2 ksvejce
6 lžicoleje
30 gdroždí
cca 250 mlvlahého mléka
- Kvásek- droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, počkáme asi 5 minut až droždí vzejde.
- Brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přelijeme je vlahým mlékem a přidáme mouku a olej.
- Pak vmícháme kvásek z droždí a naposled přimícháme koření. Necháme asi půl hodiny kynout a pak těsto vlijeme na vymazaný pekáč.
- Báč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 min, podle typu trouby. Chutná k polévce.
KOMENTÁŘE K RECEPTU