Báč - recept z Domažlicka

Báč - recept z Domažlicka

Přidal: , 17.12.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Báč od Romči

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.12.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

1/2 kgpolohrubé mouky
1/2 kgnajemno nastrouhaných a uvařených brambor
dle potřebysůl, pepř, česnek, majoránka
2 ksvejce
6 lžicoleje
30 gdroždí
cca 250 mlvlahého mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kvásek- droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, počkáme asi 5 minut až droždí vzejde.
  2. Brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přelijeme je vlahým mlékem a přidáme mouku a olej.
  3. Pak vmícháme kvásek z droždí a naposled přimícháme koření. Necháme asi půl hodiny kynout a pak těsto vlijeme na vymazaný pekáč.
  4. Báč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 min, podle typu trouby. Chutná k polévce.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit