Piškot: bílky vyšleháme na sníh, po lžících přidáváme cukr, zašleháme žloutky, přidáme kakao, sodu bicarbónu, mouku. Upečeme na papíru (180 st. asi 15 min.) a ještě teplou piškotu srolujeme po délce i s papírem a necháme vychladnout.
Náplň: mléko rozmícháme s moukou, přidáme vanilkový cukr a uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po částech přidáme vychladlou kaši.
Papír odstraníme, roládu rozvineme a natřeme krémem, na okraj položíme banány a znovu svineme. Trošku krému si necháme na povrch a nakonec potřeme čokoládovou polevou. Povrch ozdobíme podle fantazie. Pokrájíme na úhledné řezy a podáváme.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská