NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Nejjednodušší a nejlepší roláda s banánem, jakou jste kdy jedli. Pokud jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinou.
Nejjednodušší a nejlepší roláda s banánem, jakou jste kdy jedli. Pokud jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinou.
Recept Nejjednodušší a nejlepší roláda s banánem, jakou jste kdy jedli. Pokud jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Banány jsou velmi populární v sladkých dezertech a ještě pokud trvá takový dezert připravit za pár minut, je to jen výhoda. Originální dezert ke kávičce. Miluji banánové koláče, doma velmi nejsou takové rolády oblíbené, ale tak sem tam přece mohu upéct i něco podle mé chutě :) Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   7.9.2016

Nejjednodušší a nejlepší roláda s banánem, jakou jste kdy jedli. Pokud jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinou.

Banány jsou velmi populární v sladkých dezertech a ještě pokud trvá takový dezert připravit za pár minut, je to jen výhoda. Originální dezert ke kávičce. Miluji banánové koláče, doma velmi nejsou takové rolády oblíbené, ale tak sem tam přece mohu upéct i něco podle mé chutě :) Autor: Lacusin

20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
1/2 šálku
kr. cukr
1 lžičku
vanilková esence
1/2 šálku
polohrubá mouka
2 lžičky
máslo
2 lžičky
med
1/4 šálku
smetana ke šlehání
2-3 ks
banán
čokoláda na ozdobu
oříšky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do tuhé pěny, postupně přidáme prosátou mouku a opatrně už jen vařečkou promícháme.
  2. Na závěr přidáme změklé máslo a med. Opět promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10-15 minut. Těsto rozetřete na plech v tenké vrstvě a nepečte ho příliš dlouho, abyste ho nevysušily.
  4. Vychladlé těsto potřeme vyšlehanou šlehačkou, položíme banán a opatrně srolujeme.
  5. Vrch posypeme různými oříšky - vlašskými, piniovými, lískovými, ... nebo i nastrouhanou čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář